Δορυφόροι κατέγραψαν για πρώτη φορά πυρκαγιά στον πολικό κύκλο της Σιβηρίας

Δορυφόροι κατέγραψαν για πρώτη φορά πυρκαγιά στον πολικό κύκλο της Σιβηρίας Facebook Twitter
0

Το δορυφορικό σύστημα Copernicus μέσω του οποίου η ΕΕ παρακολουθεί την επιφάνεια της Γης, κατέγραψε στο βορειότερο τμήμα του πολικού κύκλου στη Σιβηρία για πρώτη φορά στην ιστορία των τελευταίων ετών μια εστία δασικής πυρκαγιάς.

Σχετική ανακοίνωση έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ανάρτησε στο Twitter φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον δορυφόρο Sentinel 2, που εντάσσεται στο σύστημα Copernicus.

«Τα στοιχεία που μετέδωσε ο Copernicus και σχετίζονται με την παρακολούθηση των δασικών πυρκαγιών δείχνουν ότι οι δασικές πυρκαγιές επεκτείνονται όλο και πιο μακριά προς τον βορά. Χθες, ο δορυφόρος Sentinel 2 κατέγραψε εστία δασικής πυρκαγιάς στον βόρειο πολικό κύκλο, στην Δημοκρατία Σαχά στην Σιβηρία, η οποία μάλλον είναι η πιο βόρεια εστία στην ιστορία των καταγραφών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια», ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνοντας στη δημοσιότητα τις συντεταγμένες του σημείου, που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.


Στα μέσα Ιουνίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προειδοποιήσει ότι το φετινό καλοκαίρι μπορεί να είναι αλλοπρόσαλλο ως προς τον αριθμό και την ένταση των δασικών πυρκαγιών και απηύθυνε έκκληση στις χώρες της ΕΕ να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βαρκελώνη αναζητεί τρόπους διαχείρισης του υπερτουρισμού: «Δεν είναι βιώσιμο»

Περιβάλλον / Η Βαρκελώνη αναζητεί τρόπους διαχείρισης του υπερτουρισμού: «Δεν είναι βιώσιμο»

Ένδειξη της δυσαρέσκειας των κατοίκων της Βαρκελώνης αποτελούν τα γκράφιτι με το σύνθημα «Τουρίστες πηγαίνετε σπίτια σας» και οι διαδηλώσεις κατά του υπερτουρισμού
LIFO NEWSROOM
Πίννα στην Ελλάδα: Ζωντανοί πληθυσμοί μόνο στον Αμβρακικό και στην Καλλονή

Περιβάλλον / Πίννα στην Ελλάδα: Ζωντανοί πληθυσμοί μόνο στον Αμβρακικό και στην Καλλονή

Η πίννα μαλάκιο με όστρακο, μπορεί να ξεπεράσει το 1 μ. σε μήκος και έχει σημαντικό οικολογικό ρόλο - Είναι ενδημικό της Μεσογείου και  θεωρείται είδος «Κρισίμως Κινδυνεύον»
LIFO NEWSROOM