ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

«Μπριζόλες» από 3D εκτυπωτή για τους κρεατοφάγους που σκέφτονται να γίνουν vegan

«Μπριζόλες» από 3D εκτυπωτή για τους κρεατοφάγους που σκέφτονται να γίνουν vegan Facebook Twitter
Αυτή η ζουμερή «μπριζόλα» δεν έχει ίχνος κρέατος
0

H εταιρεία Redefine Meat από το Ισραήλ, παρουσίασε μία σειρά με φυτικά υποκατάστατα κρέατος που, σύμφωνα με την start up, έχουν γεύση, αίσθηση και όψη κρέατος, χάρη στην τεχνολογία εκτύπωσης 3D.

Το νέο προϊόν με το όνομα Alt-Steak -στα ελληνικά «εναλλακτική μπριζόλα» - απευθύνεται στα «εκατοντάδες εκατομμύρια συνειδητοποιημένων κρεατοφάγων» που σκέφτονται να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος για το καλό της υγείας τους και του πλανήτη, όπως λέει η εταιρεία, καθώς και σε όλους όσοι ήδη έχουν περάσει σε χορτοφαγική διατροφή. «Αντί για κρέας, χρησιμοποιούμε τεχνολογία», ο CEO Εshchar Ben Shitrit. 

«Περισσότερα από 50 δισ. κιλά κρέατος καταναλώνονται σε ετήσια βάση παγκοσμίως και η ζήτηση αυξάνεται. Όμως η ανατροφή ζώων και ειδικά αγελάδων, είναι μη βιώσιμη περιβαλλοντικά. Για ένα κιλό μοσχαριού απαιτούνται 20.000 λίτρα νερού και κατά την διαδικασία εκλύονται 22 κιλά αερίων του θερμοκηπίου».

«Μπριζόλες» από 3D εκτυπωτή για τους κρεατοφάγους που σκέφτονται να γίνουν vegan Facebook Twitter
Μοιάζει με κρέας αλλά δεν είναι
«Μπριζόλες» από 3D εκτυπωτή για τους κρεατοφάγους που σκέφτονται να γίνουν vegan Facebook Twitter
Και σε αυτό το πιάτο υπάρχουν μόνο λαχανικά

Η Redefine Meat υποστηρίζει πως επειδή τα προϊόντα της δεν είναι ζωικά είναι φτηνότερα από το πραγματικό κρέας, δεν αυξάνουν την χοληστερίνη και επιβαρύνουν κατά 95% λιγότερο το περιβάλλον. «Η κατανάλωση κρέατος είναι γνωστό ότι έχει αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και ο καλύτερος τρόπος για να το αντιμετωπίσουμε είναι να σταματήσουμε να τρώμε κρέας», γράφει στην ιστοσελίδα της η εταιρεία. 

«Ωστόσο αυτό πιο εύκολα το λέει κανείς παρά το κάνει, ειδικά αν δεν μπορεί να ζήσει χωρίς μία ζουμερή μπριζόλα ένα ένα μπέργκερ πού και πού. Για αυτό η αγορά του εναλλακτικού κρέατος γνωρίζει άνθηση. Με τόσες τεχνολογίες που έχουν εφευρεθεί, γίνεται προσπάθεια για παραγωγή «κρέατος» από φυτά, που θα έχει εξίσου καλή γεύση με το πραγματικό, και οι άνθρωποι στρέφουν τις προτιμήσεις τους προς τα φαγητά που είναι φιλικά προς το περιβάλλον».

«Μπριζόλες» από 3D εκτυπωτή για τους κρεατοφάγους που σκέφτονται να γίνουν vegan Facebook Twitter
3D εκτυπωμένα «μπιφτέκια» στο τηγάνι

  

View this post on Instagram

A post shared by Redefine Meat (@redefinemeat) on

«Η βιομηχανία του κρέατος και η χρήση ζώων είναι η πιο ανεπαρκής βιομηχανία του κόσμου. Η ολοένα και αυξανόμενη επιθυμία για κρέας και τα δισεκατομμύρια ζώων που πρέπει να ταΐσουν την πείνα μας, συνοδεύονται από τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος», σημειώνει η Redefine Meat («Επαναπροσδιορίστε το Κρέας»). Ένα δισεκατομμύριο αγελάδες χρειάζονται για να καλύψουν την ζήτηση. Αυτές οι αγελάδες καταναλώνουν περισσότερο πόσιμο νερό από όλους τους ανθρώπους στον πλανήτη και τρώνε τροφές που θα μπορούσαν να ταΐσουν δισεκατομμύρια ανθρώπων».

«Σε έναν πλανήτη με πολύ λίγες πηγές για να υποστηρίξουν τον αυξανόμενο πληθυσμό, γιατί θα πρέπει να συνεχίσουμε να τρώμε μοσχάρι;» αναρωτιούνται οι ιδρυτές της, που ελπίζουν να λανσάρουν τις τρισδιάστες μπριζόλες από φυτά, το 2021.

 

Πέρυσι, τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούσαν ότι η κλιματική αλλαγή και η διατροφική κρίση απειλούν την βιώσιμη πορεία της ανθρωπότητας, καθώς το είδος μας εκμεταλλεύεται τη γη και το πόσιμο νερό του πλανήτη με «ρυθμό χωρίς προηγούμενο». Κορυφαίοι επιστήμονες προτείνουν την στροφή σε μία κυρίως χορτοφαγική διατροφή χωρίς ιδιαίτερη κατανάλωση κρέατος, που θα αυξήσει παράλληλα την παραγωγικότητα των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, αφού δεν θα χρησιμοποιούνται ως βοσκοτόπια πια. 

Τech & Science
0

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Τech & Science / Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Η Ινδία ετοιμάζεται να στείλει τους πρώτους της αστροναύτες στο διάστημα μέσω της αποστολής Gaganyaan, η οποία θα τοποθετήσει τρεις αστροναύτες σε χαμηλή γήινη τροχιά για τρεις ημέρες
LIFO NEWSROOM
Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Δημοσιογράφος αναγνωρίζει πρόσωπα στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Το μέλλον είναι εδώ: Δημοσιογράφος ταυτοποιεί αγνώστους στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Σκανάρει πρόσωπα αγνώστων και τους αναγνωρίζει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα - Το βίντεο πυροδοτεί συζητήσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας που σχετίζονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου
LIFO NEWSROOM
Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Τech & Science / Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Από το JOMO, τον σωστό ύπνο έως τον συνεπή εμβολιασμό και από την κηπουρική ως την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό, υπάρχουν επτά απλοί τρόποι για να ενισχύσουμε την υγεία του εγκεφάλου μας και τη συναισθηματική μας ανθεκτικότητα
LIFO NEWSROOM
Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Tech & Science / Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Πανικό έχουν προκαλέσει στις ΗΠΑ τα μυστηριώδη drones πάνω από τον ουρανό του Νιου Τζέρσεϊ, αλλά στο αιώνιο κυνήγι για τον εντοπισμό αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, η ανθρώπινη μαρτυρία είναι συνήθως ο πιο αδύναμος κρίκος.
THE LIFO TEAM
Πέγκυ Αντωνάκου: Στην Google θα ξεκλειδώσουμε ερωτήσεις και αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε

Good Business Directory Vol.5 / «Στην Google θα ξεκλειδώσουμε αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε»

Η γενική διευθύντρια της Google για τη ΝΑ Ευρώπη, Πέγκυ Αντωνάκου, περιγράφει πώς η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξουν τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ