Κάνιε Γουέστ: Έχω ήδη διαλέξει αντιπρόεδρο - Κατεβαίνω για να κερδίσω

Κάνιε Γουέστ: Έχω ήδη διαλέξει αντιπρόεδρο - Κατεβαίνω για να κερδίσω Facebook Twitter
Ο Κάνιε Γουέστ απαρνείται τον Τραμπ - Κατεβαίνει για πρόεδρος των ΗΠΑ και δηλώνει ότι είχε νοσήσει από κορωνοϊό (EPA)
0

Ο Κάνιε Γουέστ κάνει πράξη την υπόσχεσή του για τις προεδρικές εκλογές και θέτει εαυτόν υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια τετράωρης αποκλειστικής συνέντευξης που παραχώρησε στο Forbes, ο δισεκατομμυριούχος ράπερ αποκάλυψε πως θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος το 2020 με ένα νέο σύνθημα το «Πάρτι Γενεθλίων» όπως είπε, και υπό την καθοδήγηση του Έλον Μασκ.

Στην άκρως αποκαλυπτική συνέντευξή του, δήλωσε πως στη θέση του αντιπροέδρου, υπάρχει ένα πρόσωπο έκπληξη που έχει ήδη επιλέξει. «Όπως και οτιδήποτε έχω κάνει στη ζωή μου, το κάνω για να κερδίσω» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε επίσης ότι δεν υποστηρίζει πλέον τον Πρόεδρο Τραμπ. «Βγάζω το κόκκινο καπέλο με αυτή τη συνέντευξ.» είπε αναφερόμενος στο καπέλο της καμπάνιας Τραμπ «Make America Great Again» που φορούσε όταν είχε επισκεφθεί το Οβάλ Γραφείο το 2018.


Παραδέχθηκε ότι δεν έχει ψηφίσει ποτέ στη ζωή του ενώ αποκάλυψε ότι είχε ασθενήσει με κορωνοϊό τον Φεβρουάριο. Αυτά δεν ήταν μόνο τα βασικά σημεία γιατί ο ράπερ δεν σταμάτησε εκεί. Είπε ότι έχει 30 ημέρες για να λάβει μια τελική απόφαση για την υποψηφιότητα της προεδρίας.

Σε αυτό το σημείο, επισήμανε δε ότι θα χάσει την προθεσμία κατάθεσης προσφοράς για τις περισσότερες πολιτείες, αν και πιστεύει ότι θα μπορούσε να γίνει μία διευκόλυνση για να πάρει τα ψηφοδέλτια που έχασε, επικαλούμενος καθυστερήσεις λόγω του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, ο εκάστοτε υποψήφιος πρόεδρος πρέπει καταθέσει χρηματική προσφορά προκειμένου να μπορεί να θέσει υποψηφιότητα. «Μιλάω με ειδικούς, θα μιλήσω με τον Jared Kushner, με τον Λευκό Οίκο, με τον Biden», λέει ο Γουεστ που δηλώνει πως οι σύμβουλοί του αυτή τη στιγμή, είναι δύο άτομα: η σύζυγός του Κιμ Καρντάσιαν και ο Έλον Μασκ.

Ο Κάνιε Γουέστ δήλωσε έτοιμος να κατέβει για πρόεδρος σε αυτές τις εκλογές του 2020  έναντι του αρχικού του σχεδίου, για τις επόμενες.

Το σύνθημα της εκστρατείας του είναι «ΝΑΙ!» και συνοδοιπόρος του η Michelle Tidball, μία ιεροκήρυκας από το Ουαϊόμινγκ. Σε ό,τι αφορά το σύνθημά του «Πάρτι Γενεθλίων» απάντησε ότι το σλόγκαν αυτό ταιριάζει καθώς «Όταν κερδίζουμε, θα είναι γενέθλια για όλους».

Μιλώντας από το ράντσο του κοντά στο Cody του Ουαϊόμινγκ, όπου και όπως λέει εγγράφηκε ως υποψήφιος Πρόεδρος για πρώτη φορά τη Δευτέρα, ο Γουεστ αρνείται ότι πρόκειται για άλλο ένα κόλπο διαφήμισης για το επερχόμενο άλμπουμ του.

«Δεν λέω ότι ο Τραμπ μπλέκεται στον δρόμο μου, μπορεί να είναι και μέρος αυτού. Και ο Μπάιντεν; Σε παρακαλώ τώρα. Ο Ομπάμα ήταν ξεχωριστός. Εμείς λέμε ότι ο Κάνιε Γουέστ είναι ξεχωριστός, Η Αμερική χρειάζεται ξεχωριστούς ανθρώπους. Ο Μπιλ Κλίντον, ήταν ξεχωριστός, ο Τζο Μπάιντεν όχι».

Η αντίδραση Τραμπ στην υποψηφιότητα Γουέστ 

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο, ο κάθε πρόεδρος καλείται να καταθέσει προσφορά πριν συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές. Αυτός ήταν εξάλλου και ο λόγος που ανέφερε ο Τραμπ, ως εμπόδιο, σχολιάζοντας την υποψηφιότητα Γουέστ, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους. «Ενδιαφέρουσα» χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ την δήλωση του Κάνιε Γουέστ ότι θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν μπορεί να δει τον ράπερ ως αντίπαλο, ειδικά δε αφού και ο ίδιος έχει εκφράσει τη στήριξή του προς τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο Τραμπ ήταν ξανά φειδωλός στην απάντησή του: «Μπορεί» είπε.

«Αν το κάνει, θα έπρεπε να το δει αυτό ως μία δοκιμαστική διαδικασία για το τι θα συμβεί σε 4 χρόνια, πρόσθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος σημειώνοντας ότι μπορεί να είναι πολύ αργά όμως για να θέσει υποψηφιότητα καθώς χρειάζεται να εγγραφεί σε ορισμένες πολιτείες και ενδεχομένως να μην διαθέτει την υποδομή για να καταθέσει την προεδρική προσφορά του, όπως ορίζει η νομοθεσία των ΗΠΑ.

Όλα αυτά τα δήλωσε πριν τη συνέντευξη του Γουέστ.

Η ανακοίνωση του 43χρονου Γουεστ, στο Twitter, την Κυριακή ότι θα διεκδικήσει την προεδρία, πυροδότησε αντιδράσεις με αρκετούς να μην μπορούν να αντιληφθούν εάν πρόκειται όντως για μία σοβαρή πρόταση του ράπερ.

Χαμένες ψήφοι και προθεσμίες

 

Δυστυχώς για τον Κάνιε η προθεσμία για να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος στις εκλογές του Νοεμβρίου έχει ήδη περάσει στην Ιντιάνα, στο Μέιν, στο Νέο Μεξικό, στη Νέα Υόρκη, στη Βόρεια Καρολίνα και στο Τέξας.

Μαζί, αυτές οι πολιτείες αντιπροσωπεύουν 102 από τις 538 ψήφους στο Εκλεκτορικό Κολέγιο. Χάνοντας μεγάλες πολιτείες, όπως το Τέξας (που είναι δεύτερο σε αριθμό ψήφων στο Εκλεκτορικό Κολέγιο, συνολικά 38) και τη Νέα Υόρκη (η οποία έχει 29 ψήφους), ήδη η υποψηφιότητά του εισέρχεται σε μειονεκτική θέση.

Η κοινή λογική θα υπαγόρευε τον ευκολότερο δρόμο προς τα εμπρός, την εξασφάλιση ψήφων στις δύο άλλες πολιτείες με τις περισσότερες ψήφους την Καλιφόρνια και τη Φλόριντα. Ωστόσο, η επίτευξη πρόσβασης στην ψηφοφορία δεν θα είναι εύκολη για τον Γουέστ.

Στη Φλόριντα, ένας ανεξάρτητος προεδρικός υποψήφιος πρέπει να εξασφαλίσει τις υπογραφές του 1% όλων των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στην πολιτεία, δηλαδή 132.781 πολιτών, αλλά οι καμπάνιες συνήθως πρέπει να εξασφαλίσουν περισσότερες υπογραφές, καθώς πολλές μπορούν να απορριφθούν κατά τη διαδικασία επαλήθευσης.

Δεν είναι ένα αδύνατο έργο, και αρκετοί πολιτικοί της Φλόριντα προτιμούν να πληρούν τις προϋποθέσεις μέσω υπογραφής. Ωστόσο, συνήθως χρειάζονται χρόνος, αφοσιωμένοι εθελοντές είτε αμειβόμενο προσωπικό. Δυστυχώς για τον Γουέστ, η προθεσμία λήγει στις 15 Ιουλίου. Σε περίπτωση που καταφέρει το επίτευγμα στη Φλόριντα θα έχει ακόμη 29 ψήφους στο Εκλεκτορικό Κολέγιο.

Ανάλογες είναι οι προθεσμίες σε άλλες πολιτείες, στη Νεβάδα στις 10 Ιουλίου, σε Οκλαχόμα, Νότια Καρολίνα και Ντέλαγουερ στις 15 Ιουλίου και στο Μίσιγκαν στις 16 Ιουλίου. Οπότε ο Αμερικανός ράπερ πρέπει να ενεργήσει γρήγορα για να εξασφαλίσει 172 ψήφους εντός 10 ημερών.

Η προθεσμία για την πρόσβαση στην ψηφοφορία στην Καλιφόρνια 55 ψήφοι είναι η 6η Αυγούστου.

Έτσι, αν δεν καταφέρει με κάποιο τρόπο το μεγαλύτερο επίτευγμα, της εκλογικής οργάνωσης εντός μόλις 31 ημερών, η υποψηφιότητά του είναι ήδη καταδικασμένη.

Με πληροφορίες του Forbes

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ήρωας»: Ένας 56χρονος έσωσε άγνωστο από ππνιγμό αλλά έχασε ο ίδιος την ζωή του στο Μπάλι

Διεθνή / «Ήρωας»: Έσωσε άγνωστο από πνιγμό, αλλά πνίγηκε ο ίδιος - Η σορός του εντοπίστηκε δύο ημέρες μετά

Ο Αυστραλός πήδηξε στη θάλασσα στις δυτικές ακτές του Μπαλί και διέσωσε έναν Γερμανό τουρίστα από πνιγμό, αλλά το κύμα τον παρέσυρε στα ανοιχτά κι έχασε τη ζωή του
LIFO NEWSROOM
Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM