Καμπότζη: Επαρχία απαγόρευσε την πώληση και κατανάλωση κρέατος σκύλου - Η πρώτη στη χώρα

Καμπότζη: Επαρχία απαγόρευσε την πώληση και κατανάλωση κρέατος σκύλου - Η πρώτη στη χώρα Facebook Twitter
EPA
0

Μια επαρχία στην Καμπότζη έγινε η πρώτη στη χώρα που απαγόρευσε την πώληση και την κατανάλωση κρέατος σκύλου.

Η Siem Reap, περισσότερο γνωστή ως η περιοχή όπου βρίσκεται το θρυλικό σύμπλεγμα ναών Άνγκορ Βατ, θεωρείται από τις οργανώσεις για την προστασία των ζώων ως «κόμβος» για την πώληση σκυλίσιου κρέατος.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορεία (AFP), η νέα απαγόρευση θα περιλαμβάνει ποινή φυλάκισης άνω των πέντε χρόνων ή πρόστιμο έως και 12.200 δολαρίων.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί ανάλογες, πρόσφατες πρωτοβουλίες σε άλλα μέρη της Ασίας και φιλοδοξείται πως θα ανοίξει το δρόμο και σε άλλα κράτη.

Η κατανάλωση σκυλίσιου κρεάτος δεν είναι διαδεδομένα στην Καμπότζη, όπου ποσοστό μικρότερο του 12% το τρώσει σε τακτική βάση, σύμφωνα με την οργάνωση Four Paws, η οποία ωστόσο αναγνωρίζεται την περιοχή Siem Reap ως «βασικό κέντρο εμπορίου» του είδους.

Όπως εξήγησε στο Reuters ο διευθυντής του τμήματος Γεωργίας, Δασών και Αλιείας της περιοχής, ο τουρισμός οδήγησε στην αύξηση ζήτησης για κρέας σκύλου: «Το συγκεκριμένο είδος εξελίχθηκε σε δημοφιλές μετά τις αφίξεις ξένων, ιδίως Νοτιοκορεατών».

«Ελπίζουμε πως η Siem Reap θα λειτουργήσει ως παράδειγμα για την υπόλοιπη χώρα ώστε να προστατευτούν οι ζωές εκατομμυρίων σκύλων» λέει η δρ. Κάθριν Πόλακ της Four Paws νοτιοανατολικής Ασίας.

Σύμφωνα με την οργάνωση Humane Society International (HSI), 30 εκατομμύρια σκύλοι θανατώνονται κάθε χρόνο στην Ασία για το κρέας τους.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Χρησιμοποίησε το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ροζ τρίγωνο των Ναζί στο Truth Social

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Χρησιμοποίησε το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ροζ τρίγωνο των Ναζί στο Truth Social

Το ροζ τρίγωνο που σήμερα είναι σύμβολο των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+, στη ναζιστική Γερμανία χρησιμοποιήθηκε για να αναγνωρίζουν τους ομοφυλόφιλους άνδρες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης
LIFO NEWSROOM
Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Διεθνή / Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι πρόκειται να απαγορεύσει το TikTok, μία ημέρα μετά τον θάνατο ενός 14χρονου μαθητή στη διάρκεια καυγά κοντά σε σχολείο στα Τίρανα
LIFO NEWSROOM
Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla

Διεθνή / Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla: «Όσοι τα βανδαλίζουν θα περάσουν από την κόλαση»

«Είναι όμορφο, ελπίζω να βοηθήσω στις πωλήσεις» είπε ο Τραμπ, μπαίνοντας στο μπροστινό κάθισμα ενός κόκκινου Model S - Αντίδρασεις με την κίνηση του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Διεθνή / Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Ο Λαβρόφ επανέλαβε τη στάση της Μόσχας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί την παρουσία ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αν υπάρξει μόνιμη ειρηνευτική συμφωνία
LIFO NEWSROOM