Γεννηματά για Παπανδρέου - Καστανίδη: Οποιος δεν πειθαρχεί, θα βρίσκεται εκτός «από σήμερα και πέρα»

Γεννηματά για Παπανδρέου - Καστανίδη: Οποιος δεν πειθαρχεί, θα βρίσκεται εκτός «από σήμερα και πέρα» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μήνυμα στα στελέχη του ΚΙΝΑΛ έστειλε η Φὠφη Γεννηματά διαμηνύοντας, μια ημέρα μετά τη διαφοροποίηση των Γιώργου Παπανδρέου και Χάρη Καστανίδη από τη γραμμή του κόμματος, πως «όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας».

Όπως τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, «όσα συνέβησαν χθες, διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον και θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν την στρατηγική της αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. Νερό που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσεις μου και στους δύο».

Έκανε επιπλέον λόγο για «λάθος πολιτική εκτίμηση, τουλάχιστον», προσθέτοντας πως «αυτή η στάση αντικειμενικά εξυπηρετεί τους αντιπάλους» ανοίγοντας τη συζήτηση σε αίθουσα της Βουλής όπου παρόντες ήταν όλοι οι βουλευτές -και ο Γιώργος Παπανδρέου ενώ ο Χάρης Καστανίδης συμμετείχε με τηλεδιάσκεψη από τη Θεσσαλονίκη.

Συμπλήρωσε δε, πως «ευθύνη και υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε τη συντεταγμένη λειτουργία μας και την ενιαία στάση όλων στις κοινές μας αποφάσεις. Χρέος δικό μου, επιπλέον εκ του ρόλου μου, είναι η τήρηση των αποφάσεων από όλους μας».

Ακόμη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι οι συγκυρία για τη χώρα και τη παράταξη είναι κρίσιμη από τα λάθη, τις παραλείψεις και τις συντηρητικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ επιτείνουν την ανασφάλεια: «Η αξιωματική αντιπολίτευση βουλιάζει στην αναξιοπιστία, δεν μπορεί να ασκήσει αποτελεσματικά το θεσμικό της ρόλο. Ο δημόσιος βίος δηλητηριάζεται με τις αποκαλύψεις», σημείωσε και τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στη δεξιά Κυβέρνηση. Μια όαση πολιτική. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να μεγαλώσουμε, να δυναμώσουμε τη δημοκρατική παράταξη ξανά και να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο». 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ