Μιχαηλίδου: Έρχονται νέα μέτρα για τα γηροκομεία

Μιχαηλίδου: Έρχονται νέα μέτρα για τα γηροκομεία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στα γηροκομεία μετά την έξαρση των κρουσμάτων προανήγγειλε για τις προσεχείς ημέρες, η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σε επίσκεψή της στο Παράρτημα ΑμεΑ Ρεθύμνου η υφυπουργός Εργασίας απηύθυνε έκκληση προς τους εργαζόμενους του Παραρτήματος, που φιλοξενεί κυρίως ηλικιωμένους.

« Ως υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), παρακολουθούμε καθημερινά την κατάσταση στις δομές όλης της χώρας. Έχουμε προβλέψει και έχουμε σχεδιάσει όσα επιπλέον μέτρα απαιτούνται για την προστασία των ηλικιωμένων στις μονάδες φροντίδας και, τις προσεχείς ημέρες, αυτά θα ανακοινωθούν», σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου, συνομιλώντας με τους υπευθύνους της δομής.

Υπενθυμίζεται ότι θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν 22 άνθρωποι - φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι - σε γηροκομείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη διεύθυνση, ένας από τους ηλικιωμένους επισκέφθηκε εξωτερικό ιατρείο και μετέφερε τον ιό.

Στις 12 Αυγούστου εντοπίστηκαν συνολικά 36 θετικά κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των ηλικιωμένων και του προσωπικού σε γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ