Σε επίπεδο ρεκόρ το έλλειμμα στις ΗΠΑ- Ξεπέρασε τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια

Σε επίπεδο ρεκόρ το έλλειμμα στις ΗΠΑ- Ξεπέρασε τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια Facebook Twitter
Πηγή φωτό Pixabay
0

Σε επίπεδο ρεκόρ έφτασε το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ, καθώς ξεπέρασε τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, λόγω των τεράστιων δαπανών που απαιτήθηκαν για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ δαπάνησε περισσότερα από 6 τρισεκατομμύρια τους πρώτους 11 μήνες αυτού του οικονομικού έτους, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ποσό που περιλαμβάνει 2 τρισεκατομμύρια που διατέθηκαν σε προγράμματα σχετικά με τον κορωνοϊό. Το ίδιο διάστημα, στα ταμεία μπήκαν 3 τρισεκατομμύρια από φόρους.

Το έλλειμμα αυτό είναι υπερδιπλάσιο του προηγούμενου που είχε καταγραφεί σε ένα οικονομικό έτος, το 2009. Ακόμη και πριν από την πανδημία, οι ΗΠΑ ήταν σε τροχιά ελλείμματος που ξεπερνούσε το 1 τρισεκατομμύριο. Όμως, οι δαπάνες που εγκρίθηκαν προκειμένου να μετριαστεί ο οικονομικός αντίκτυπος του κορωνοϊού εκτόξευσε αυτές τις προβλέψεις.

Το γραφείο προϋπολογισμού του Κογκρέσου προέβλεψε αυτό τον μήνα ότι πιθανότατα το έλλειμμα θα φτάσει τα 3,3 τρισεκατομμύρια για αυτό το οικονομικό έτος, τριπλάσιο από ό,τι πέρυσι. Επίσης, εκτιμάται ότι το αμερικανικό χρέος θα ξεπεράσει τα 26 τρισεκατομμύρια.

Με πληροφορίες από BBC

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα: Τα τρία "κλειδιά" για την ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια

Οικονομία / Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα: Τα τρία "κλειδιά" για την ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια

Τρεις βασικοί παράγοντες θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας τόσο εφέτος, όσο και τα επόμενα έτη, όπως επισημαίνεται στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο 2025- 2028
LIFO NEWSROOM