FIVI: Νέα εποχή με τη γέννηση του πρώτου μωρού στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

FIVI: Νέα εποχή με τη γέννηση του πρώτου μωρού στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
0

Μέσα στον κλοιό της πανδηµίας, µε την καθηµερινότητα να κυλά στους ρυθµούς του κορωνοϊού και πολλά σηµαντικά πράγµατα να περνούν στα ψιλά της ειδησεογραφίας, οι ιστορίες ευτυχίας των ανθρώπων που µετά από προσπάθειες κατάφεραν να αποκτήσουν παιδί και να κάνουν το όνειρό τους για τη δηµιουργία οικογένειας, πραγµατικότητα, σηµατοδοτούν τις νίκες της Ιατρικής.

Νίκες που για να συµβούν προϋποθέτουν εξαιρετικό επιστηµονικό δυναµικό και τεχνολογία αιχµής, τα δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη νέα, υπερσύγχρονη και µεγαλύτερη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούµενης Αναπαραγωγής στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Η Μονάδα FIVI –«Φοίβη» στα ελληνικά– εγκαινιάστηκε πριν από λίγους µήνες και είναι η µοναδική στην Ελλάδα που βρίσκεται εντός ενός υπερσύγχρονου γενικού νοσοκοµείου, προσφέροντας µοναδικές συνθήκες ασφάλειας και καλύπτοντας όλο το φάσµα υπηρεσιών υγείας.

FIVI: Νέα εποχή με τη γέννηση του πρώτου μωρού στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης Facebook Twitter


Η FIVI, συνολικής επένδυσης ύψους άνω των 1,5 εκατ. ευρώ σε εξοπλισµό, στεγάζεται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και περιλαµβάνει ένα από τα πλέον σύγχρονα εργαστήρια της Ευρώπης, που είναι σχεδιασµένο ώστε να πληροί συνθήκες ποιότητας αέρα ISO CLASS 7 χρησιµοποιώντας ηλεκτρονική παρακολούθηση δειγµάτων µέσω του συστήµατος «RI Witness», καθώς και όλων των παραµέτρων εµβρυολογικής καλλιέργειας, διασφαλίζοντας τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Παράλληλα, έχει πιστοποιηθεί από τη Swiss Approval µε το πρότυπο EN 15224.


Πίσω από κάθε επίτευγµα βρίσκονται οι άνθρωποι που το οραµατίστηκαν και του δίνουν ζωή. Στη δηµιουργία της FIVI συνέβαλε µε την επιστηµονική του γνώση και εµπειρία ο Ronny Janssens, f. Chief Embryologist, Center for Reproductive Medicine, AZ-VUB, IVF consultant at BE-ART IVF, ένας από τους πλέον ειδικούς συµβούλους, σε διεθνές επίπεδο, στον χώρο της ιατρικώς υποβοηθούµενης αναπαραγωγής, µε περισσότερα από 35 χρόνια εµπειρία στον σχεδιασµό και στη δηµιουργία εργαστηρίων εξωσωµατικής γονιµοποίησης, του risk assessment και του quality management των συγκεκριµένων µονάδων. Παράλληλα, η FIVI στελεχώνεται από εξειδικευµένο επιστηµονικό προσωπικό που αποτελείται από 20 γιατρούς και εµβρυολόγους διεθνούς κύρους αλλά και λοιπές επιστηµονικές ειδικότητες µε µεγάλη εξειδίκευση και εµπειρία στην υποβοηθούµενη αναπαραγωγή.

FIVI: Νέα εποχή με τη γέννηση του πρώτου μωρού στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης Facebook Twitter


Πριν από 20 χρόνια ο Όµιλος του Ιατρικού Αθηνών, µε την ίδρυση του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, κατόρθωσε να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη σηµείο αναφοράς στην παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλη τη ΝΑ Ευρώπη και να βάλει τη χώρα µε αξιώσεις στον χώρο του ιατρικού τουρισµού.

Σήµερα, κάνει το επόµενο µεγάλο βήµα µε τη δηµιουργία της FIVI στον δρόµο της ιατρικώς υποβοηθούµενης αναπαραγωγής, µε τα δεδοµένα ανταγωνιστικά πλεονεκτήµατα της Ελλάδας στο πεδίο αυτό, το κλίµα, την επιστηµονική τεχνογνωσία, το θεσµικό πλαίσιο και την ανταγωνιστική τιµολόγηση, να διασφαλίζουν πως η διαδροµή που ανοίγεται είναι συναρπαστική. Είναι µια διαδροµή που θα οδηγήσει χιλιάδες υπογόνιµα ζευγάρια στο να πραγµατοποιήσουν το όνειρό τους να αποκτήσουν παιδί και να φτιάξουν οικογένεια.

FIVI: Νέα εποχή με τη γέννηση του πρώτου μωρού στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης Facebook Twitter


Το πρώτο παιδί της FIVI είναι πραγµατικότητα και στέλνει το µήνυµα πως η ζωή ξεκινά στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Ένα υγιέστατο αγοράκι βάρους 2.850 κιλών, που µε το πρώτο του κλάµα χάρισε την ευτυχία στους συγκινηµένους γονείς του. Σύµφωνα µε το ιατρικό team της µονάδας, η κύηση αφορούσε δύσκολη περίπτωση, καθόσον η 38χρονη γυναίκα είχε µειωµένες πιθανότητες να µείνει έγκυος µε δικά της ωάρια, παρουσιάζοντας χαµηλή ανταπόκριση στη θεραπεία.

Ωστόσο, µε τη βοήθεια του υπερσύγχρονου εξοπλισµού και µε τη συνδροµή του άρτια καταρτισµένου και εκπαιδευµένου προσωπικού της µονάδας FIVI ολοκληρώθηκε µε επιτυχία η εξωσωµατική γονιµοποίηση σε όλα της τα στάδια µε δικό της γενετικό υλικό. Εδώ, στη Θεσσαλονίκη, οι ιστορίες ευτυχίας ξεκίνησαν, ιστορίες που θα ισχυροποιήσουν τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσµιο χάρτη του ιατρικού τουρισµού, ιστορίες που θα χαρίσουν χαµόγελα σε υπογόνιµα ζευγάρια, ιστορίες που θα στείλουν το µήνυµα πως η ζωή δεν αρχίζει και δεν τελειώνει µε τον φόβο του κορωνοϊού. Η ζωή προχωρά µε µωρά που γεννιούνται στη «Φοίβη».

Υγεία & Σώμα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ