Γαλλία: Πάνω από 45.000 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες - Εκτιμήσεις για επιδείνωση

Γαλλία: Πάνω από 45.000 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες - Εκτιμήσεις για επιδείνωση Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα 45.422 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού για τις τελευταίες 24 ώρες, ένα νέο ρεκόρ, αφού κατέγραψε 42.032 χθες Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, 138 άνθρωποι πέθαναν από επιπλοκές της νόσου Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα το σύνολο των θανάτων να ανέρχεται σε 34.645. Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε σε 1.086.497, αφότου πέρασε το ορόσημο του 1 εκατομμυρίου μολύνσεων για πρώτη φορά χθες.

Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας της χώρας ανέφερε πως το 16% όλων των τεστ που διεξάγονται για κορωνοϊό είναι θετικό, ένα νέο υψηλό και ένας αριθμός διπλάσιος από τα επίπεδα πριν από έναν μήνα. Σχεδόν 2.500 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και υπό μηχανική υποστήριξη σήμερα.

Παράταση της κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης 

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε σήμερα, σε πρώτη ανάγνωση, την παράταση έως τις 16 Φεβρουαρίου στη Γαλλία της κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, ένας ειδικό καθεστώς που επιτρέπει στην κυβέρνηση να εφαρμόσει περιορισμούς ενώπιον της κρίσης Covid-19. Το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε με 71 ψήφους υπέρ έναντι 35 κατά, αναμένεται στη Γερουσία την Τετάρτη, για να πάρει το οριστικό πράσινο φως στις αρχές Νοεμβρίου.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη άνοιξη, η αντιπολίτευση, της αριστεράς όπως και της δεξιάς, ύψωσε τους τόνους στο κοινοβούλιο, εκφράζοντας ανησυχία για το γεγονός ότι «τίθενται μεταξύ παρενθέσεων οι ατομικές ελευθερίες» από αυτή την «ατομική βόμβα» της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Η κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης τέθηκε σε ισχύ μέσω διατάγματος πριν από μία εβδομάδα, όμως προκειμένου να παραταθεί περάν του ενός μήνα είναι απαραίτητο ένα νομοσχέδιο. Μπορεί να αρθεί πρόωρα σε περίπτωση βελτίωσης των δεδομένων.

Εκτιμήσεις για επιδείνωση 

Όμως, οι προοπτικές είναι ζοφερές: ο απολογισμός θα «επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, ό,τι κι αν κάνουμε», λόγω της δυναμικής της επιδημίας, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν. Ο ίδιος ευχήθηκε να επικρατήσει «εθνική ενότητα», κάτι το δύσκολο εντός της Εθνοσυνέλευσης. «Δεν είναι ένα κείμενο πεποιθήσεων», αλλά «ένα κείμενο ευθύνης που μας επιτρέπει να προστατεύσουμε ενεργά τους Γάλλους σε αυτήν την περίοδο που θα είναι μακρά και δύσκολη», υπογράμμισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συρία: Ο Σαράα ανακοίνωσε το «τέλος» του πογκρόμ κατά πιστών στον Άσαντ - Πάνω από 1.000 νεκροί

Διεθνή / Συρία: Ο Σαράα ανακοίνωσε το «τέλος» του πογκρόμ κατά πιστών στον Άσαντ - Πάνω από 1.000 νεκροί

Σύμφωνα με τον ελληνορθόδοξο πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Ι', στόχος έγιναν συνοικίες «των αλαουιτών και των χριστιανών» και «πολλοί αθώοι χριστιανοί δολοφονήθηκαν»
LIFO NEWSROOM
Washington Post: Αρθρογράφος παραιτήθηκε αφού λογοκρίθηκε άρθρο της που επέκρινε τον Μπέζος

Διεθνή / Washington Post: Αρθρογράφος παραιτήθηκε αφού λογοκρίθηκε άρθρο της που επέκρινε τον Μπέζος

Ο Τζεφ Μπέζος έδωσε εντολή τα άρθρα γνώμης της εφημερίδας να επικεντρώνεται στην υπεράσπιση δύο βασικών αρχών: των προσωπικών ελευθεριών και της ελεύθερης αγοράς
LIFO NEWSROOM
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξετάσει την απαγόρευση της «θεραπείας μεταστροφής» σε ανήλικους

Διεθνή / Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξετάσει την απαγόρευση της «θεραπείας μεταστροφής» σε ανήλικους

Ο νόμος απαγορεύει οποιαδήποτε πρακτική ή θεραπεία που αποσκοπεί στην αλλαγή του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου ενός ανηλίκου, καθώς και στην καταστολή ή μείωση της έλξης προς άτομα του ίδιου φύλου
LIFO NEWSROOM
Η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών, προσερχόμενος σε συνομιλίες με Ουκρανούς αξιωματούχους στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε ότι θα χρειαστούν μελλοντικές συνομιλίες για τις παραχωρήσεις της Ρωσίας
LIFO NEWSROOM
Sell-off στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά τις δηλώσεις Τραμπ περί «μεταβατικής περιόδου»

Οικονομία / Sell-off στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά τις δηλώσεις Τραμπ περί «μεταβατικής περιόδου»

Πτώση στις μετοχές των Tesla, Nvidia και Meta - O πρόεδρος των ΗΠΑ απέφυγε τις ερωτήσεις σχετικά με το αν η αμερικανική οικονομία αντιμετωπίζει ύφεση ή αυξήσεις τιμών
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι στη Σαουδική Αραβία για συνομιλίες με τις ΗΠΑ - Έντονη πίεση για «ρεαλιστική ειρήνη»

Διεθνή / Ο Ζελένσκι στη Σαουδική Αραβία για συνομιλίες με τις ΗΠΑ - Έντονη πίεση για «ρεαλιστική ειρήνη»

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θέλουν να διαπιστώσουν αν το Κίεβο είναι πρόθυμο να κάνει υλικές παραχωρήσεις στη Ρωσία για να τερματιστεί ο πόλεμος
LIFO NEWSROOM