Αντιδράσεις για τον χαρακτηρισμό της Καμάλα Χαρις ως «Ινδή» από μέλος της Βουλής των Λόρδων

Αντιδράσεις για τον χαρακτηρισμό της Καμάλα Χαρις ως «Ινδή» από μέλος της Βουλής των Λόρδων Facebook Twitter
Αντιδράσεις για τον χαρακτηρισμό της Καμάλα Χαρις ως «Ινδή» από μέλος της Βουλής των Λόρδων (EPA)
0

Mέλος της Βουλής των Λόρδων του Ηνωμένου Βασιλείου κλήθηκε να ζητήσει συγγνώμη τη Δευτέρα αφού αναφέρθηκε στην εκλεγμένη αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις ως «Ινδή».

Σε ένα tweet που αφαιρέθηκε αργότερα, ο John David Kilclooney έθετε το ερώτημα «Τι θα συμβεί αν ο Μπάιντεν αποχωρήσει και η Ινδή γίνει πρόεδρος. Ποιος θα γίνει τότε αντιπρόεδρος;».

Ο Norman Fowler, ομιλητής της Βουλής των Λόρδων, ζήτησε «να αποσυρθεί (το σχόλιο) και να ζητήσει συγγνώμη» για την αναφορά στην Χάρις, η οποία το Σάββατο έγινε η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που εξελέγη αντιπρόεδρος.

«Αυτός είναι ένας επιθετικός τρόπος να αναφέρεται σε οποιονδήποτε, πόσο μάλλον σε μια γυναίκα που μόλις έγραψε ιστορία. Το σχόλιο είναι εντελώς απαράδεκτο και δεν έχει θέση στη βρετανική πολιτική. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ξεκάθαρος» πρόσθεσε.

Το σχόλιο δέχθηκε επίσης κριτική από την ηγέτη του Εργατικού Σώματος των Λόρδων, την Άνγκελα Σμιθ, η οποία είπε ότι ήταν «απαράδεκτο και περιφρονητικό» και υπέβαλε καταγγελία στις κοινοβουλευτικές αρχές.

Ο Λόρδος Kilclooney, ο πρώην αναπληρωτής ηγέτης του Ulster Unionist Party, αργότερα προσπάθησε να διασκευάσει το σχόλιό του γράφοντας πως «Ενώ ο Μπάιντεν είναι περήφανος που είναι Ιρλανδός και η Χάρις είναι δικαίως περήφανη για το ινδικό της υπόβαθρο, σίγουρα αποσύρω την αναφορά μου για αυτήν ως Ινδή καθώς φαίνεται να έχει αναστατώσει μερικούς ανθρώπους.»

Πρόσθεσε ωστόσο πως «Δεν ήξερα το όνομά της και την ταύτισα με τον όρο Ινδή. Οι περισσότεροι άνθρωποι το κατάλαβαν. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ».

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως, που ο Λόρδος Kilclooney δέχεται πυρά για ανάλογο σχόλιό του. Το 2017 χαρακτήρισε τον τότε Ιρλανδό πρωθυπουργό Λέο Βαραντάρ ως «τυπικό Ινδό».

Με πληροφορίες του Politico

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η μόνη δουλειά που ξέρω»: Οι εργάτες του μικροσκοπικού Λεσότο αντιδρούν στους δασμούς 50% του Τραμπ

Διεθνή / «Η μόνη δουλειά που ξέρω»: Οι εργάτες του μικροσκοπικού Λεσότο αντιδρούν στους δασμούς 50% του Τραμπ

Ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας απασχολεί περίπου 40.000 εργαζόμενους και αντιπροσωπεύει το 90% των εξαγωγών του Λεσότο, όπου κατασκευάζονται τζιν για εμβληματικές αμερικανικές μάρκες όπως η Levi's και η Wrangler
LIFO NEWSROOM
50 χρόνια Microsoft: Ο Μπιλ Γκέιτς θυμάται τον κώδικα που ξεκίνησε την επανάσταση των υπολογιστών

Διεθνή / 50 χρόνια Microsoft: Ο Μπιλ Γκέιτς θυμάται τον κώδικα που ξεκίνησε την επανάσταση των υπολογιστών

Ο ιδρυτής της Microsoft γιορτάζει την «χρυσή επέτειο» της εταιρείας με αναμνήσεις από τον κώδικα που έγραψε στα 19 του και έβαλε τα θεμέλια για το μέλλον της τεχνολογίας
LIFO NEWSROOM