Κορωνοϊός στην Ευρώπη: Μείωση κρουσμάτων μετά από τρεις μήνες, αλλά αύξηση θανάτων

Κορωνοϊός στην Ευρώπη: Μείωση κρουσμάτων μετά από τρεις μήνες, αλλά αύξηση θανάτων Facebook Twitter
EPA
0

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων Covid-19 στην Ευρώπη μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες, όμως οι θάνατοι στην περιφέρεια αυτή συνέχισαν να αυξάνονται, σύμφωνα με τα δεδομένα του ΠΟΥ που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Συνολικά σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια κρούσματα καταγράφηκαν στον κόσμο στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας και στοίχισαν τη ζωή σε σχεδόν 60.000 ανθρώπους, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Η Ευρώπη, η οποία είδε χθες, Τρίτη, τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων να ξεπερνά το όριο των 15 εκατομμυρίων, παραμένει η περιφέρεια που έχει πληγεί περισσότερο στον κόσμο.

Την περασμένη εβδομάδα, οι αριθμοί αυτοί αποτέλεσαν το 46% των νέων κρουσμάτων στον κόσμο και το 49% των θανάτων, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική επικαιροποίηση του οργανισμού. Με 1,84 εκατομμύριο νέα κρούσματα, η πίεση παρέμεινε αυξημένη στην Ευρώπη, όμως ο ΠΟΥ υπογραμμίζει πως «την περασμένη εβδομάδα, για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες, η περιοχή κατέγραψε πτώση 10% του αριθμού των εβδομαδιαίων κρουσμάτων».

Περισσότεροι από 29.000 νεκροί καταγράφηκαν πάντως στην ευρωπαϊκή ήπειρο στη διάρκεια αυτής της περιόδου, δηλαδή αύξηση κατά 18% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Στην αμερικανική ήπειρο, τη δεύτερη περιοχή που πλήττεται περισσότερο, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 40%, με πάνω από 1,45 εκατομμύριο νέα κρούσματα. Περισσότεροι από 19.100 άνθρωποι κατέληξαν στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

Η μόνη περιοχή που κατέγραψε μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων και των θανάτων την περασμένη εβδομάδα ήταν η νοτιοανατολική Ασία.

Περισσότεροι από 1,3 εκατομμύριο άνθρωποι κατέληξαν και περισσότεροι από 55 εκατομμύρια μολύνθηκαν από τα τέλη της περυσινής χρονιάς που ο ιός εμφανίσθηκε στην Κίνα, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου από επίσημες πηγές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στη Βοσνία παίζεται το μέλλον των Βαλκανίων»: Ηχηρή παρέμβαση Κροάτη πρωθυπουργού υπέρ της ένταξης στην ΕΕ

Διεθνή / «Στη Βοσνία παίζεται το μέλλον των Βαλκανίων»: Ηχηρή παρέμβαση Κροάτη πρωθυπουργού υπέρ της ένταξης στην ΕΕ

Η ενταξιακή πορεία της Βοσνίας έχει παγιδευτεί επί σειρά ετών εξαιτίας των βαθιών εθνοτικών διαιρέσεων μεταξύ Βόσνιων, Σέρβων και Κροατών, καθώς και της δυσλειτουργικής πολιτειακής δομής που επιβλήθηκε με τη Συμφωνία του Ντέιτον το 1995
LIFO NEWSROOM
Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Διεθνή / Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Η κορυφαία κατασκευάστρια ηλεκτρονικών ειδών επικαλείται «αυξανόμενους πολιτικούς κινδύνους» για τους ημιαγωγούς και προβλέπει υψηλότερες τιμές για εξαρτήματα τηλεφώνων
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Διεθνή / Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Η αύξηση της χρηματοδότησης προς το Diyanet και η ενίσχυση της θρησκευτικής εκπαίδευσης στην Τουρκία συνδέονται άμεσα και ανησυχητικά με τις αυξανόμενες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων σε θρησκευτικά σχολεία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ