Βρετανία: Μπαρ θέλει να «γίνει» εκκλησία, για να γλιτώσει από τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό

Βρετανία: Μπαρ θέλει να «γίνει» εκκλησία, για να γλιτώσει από τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Ιδιοκτήτης μπαρ στη Βρετανία έκανε αίτηση για να αναγνωριστεί η επιχείρησή του ως εκκλησία, προκειμένου να παρακάμψει τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό.

Το «400 Rabbits» στο Νότιγχαμ είναι ένα μπαρ με έμπνευση από τους Αζτέκους. Το όνομά του είναι μια αναφορά στο Centzon Tōtōchtin, μια ομάδα «θεϊκών» λαγών που συναντιούνταν και... έπιναν, σύμφωνα με τη μυθολογία των Αζτέκων.

Τώρα ο Τζέιμς Άσπελ, ο ιδιοκτήτης, το μετονόμασε σε «Church of 400 Rabbits» και έκανε αίτηση προκειμένου να αναγνωριστεί ως χώρος λατρείας. Μια προσπάθεια να βρει ένα «παραθυράκι» στους νέους περιορισμούς που υιοθέτησε η Βρετανία, μετά την έξοδο από το δεύτερο lockdown, με ζώνες κινδύνου.


Το Νότιγχαμ είναι στην υψηλότερη ζώνη- την 3- κάτι που σημαίνει ότι τα καταστήματα εστίασης μπορούν να προσφέρουν μόνο delivery και takeaway υπηρεσίες. Όμως, σε χώρους λατρείας επιτρέπεται να πάνε άνθρωποι από το ίδιο νοικοκυριό ή το ίδιο περιβάλλον.

Ο Άσπελ δεν περιμένει ότι θα εγκριθεί η αιτησή του, αλλά εξηγεί ότι πρόκειται για μία χιουμοριστική προσπάθεια να «στραφεί η προσοχή στο γελοίο νέο σύστημα της κυβέρνησης και στο πόσο αντικρουόμενοι είναι οι κανόνες».

Στο μεταξύ, το μπαρ- εκκλησία αναζητά «πιστούς» από την ιστοσελίδα του. Όποιος θέλει μπορεί να γίνει δωρεάν μέλος του «ποιμνίου»- με πιστοποιητικό- και θα λάβει πρόσκληση για τον «εκκλησιασμό» αν η «εντελώς γελοία αίτησή μας εγκριθεί», σύμφωνα με την ιστοσελίδα. Δίνοντας 10 λίρες ο ενδιαφερόμενος αναβαθμίζεται σε «αιδεσιμότατο των ενάρετων λαγών», με δώρο ένα T-Shirt ως «ράσο».

Ήδη πολλοί έχουν ενδιαφερθεί και γίνονται μέλη, ακόμη και άνθρωποι από το Καζακστάν ή τη Νέα Ζηλανδία, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ. Στο μεταξύ, τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπική οργάνωση για τους άστεγους στο Νότιγχαμ.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Ασθένεια εξαπλώνεται μέσω του νερού - Τουλάχιστον 24 νεκροί

Διεθνή / Σουδάν: Ασθένεια εξαπλώνεται μέσω του νερού - Τουλάχιστον 24 νεκροί

Το ξέσπασμα της επιδημίας ακολούθησε επιδρομή drone στον κεντρικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Ουμ Νταμπακάρ, που προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα ως προς την πρόσβαση σε πόσιμο νερό στην πόλη Κόστι
LIFO NEWSROOM
Ο Μπαρντελά ακύρωσε ομιλία του στις ΗΠΑ αφού πρώην σύμβουλος του Τραμπ εμφανίστηκε να κάνει «ναζιστική χειρονομία»

Διεθνή / Ο Μπαρντελά ακύρωσε ομιλία του στις ΗΠΑ μετά τη «ναζιστική χειρονομία» του πρώην σύμβουλου του Τραμπ, Στιβ Μπάνον

O Γάλλος ακροδεξιός ηγέτης ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει σε συνέδριο συντηρητικών, προτού ακυρώσει την εμφάνισή του λόγω της χειρονομίας του Στιβ Μπάνον
LIFO NEWSROOM