Οι «φίλοι» της καραντίνας: Άντεξε την απομόνωση, χάρη στα μηνύματα αγνώστων από τα απέναντι παράθυρα

Οι «φίλοι» της καραντίνας: Άντεξε την απομόνωση, χάρη στα μηνύματα αγνώστων από τα απέναντι παράθυρα Facebook Twitter
0

Όταν, φτάνοντας στην Αυστραλία, η Μπράουνιν Γιανγκ μπήκε σε καραντίνα 14 ημερών, δεν περίμενε ότι κάποιοι άγνωστοι θα την βοηθούσαν να αντέξει την απομόνωση, στέλνοντας μηνύματα από το παράθυρο απέναντί της.

Η Γιανγκ, που ζούσε για χρόνια στην Καμπέρα, αποφάσισε να επιστρέψει στην Αυστραλία από τη Γερμανία όπου ζει πλέον, προκειμένου να είναι μαζί με την κόρη της για τις γιορτές. Σύμφωνα με τα μέτρα λόγω της πανδημίας, έπρεπε να μείνει σε καραντίνα, για 14 ημέρες, σε ξενοδοχείο του Σίδνεϊ.

Τη δεύτερη εβδομάδα, κοίταξε έξω από το παράθυρο του δωματίου της, στον πέμπτο όροφο του ξενοδοχείου και είδε κάτι διαφορετικό. «Καλά Χριστούγεννα, από εμάς για εσάς», είχαν γράψει σε ένα παράθυρο οι εργαζόμενοι στα γραφεία του απέναντι κτιρίου, θέλοντας να δώσουν κουράγιο σε όσους είναι σε καραντίνα.

Οι «φίλοι» της καραντίνας: Άντεξε την απομόνωση, χάρη στα μηνύματα αγνώστων από τα απέναντι παράθυρα Facebook Twitter

«Όταν είδα αυτό το μήνυμα είπα "Θεέ μου, οι άνθρωποι επικοινωνούν. Θα μπορούσα να έχω φίλους εδώ"», περιέγραψε η Γιανγκ, που χαιρέτισε τους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί και αποφάσισε να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, αν και «ήταν πιθανότατα η πρώτη φορά που έκανα χειροτεχνία από το δημοτικό σχολείο».

Ζήτησε λοιπόν από φίλη της να της πάει στο ξενοδοχείο υλικά για χειροτεχνία και έβαλε στο δικό της παράθυρο και εκείνη ένα κολάζ με ευχές. Ακολούθησε μία συνεχής ανταλλαγή ευχών και μηνυμάτων για κουράγιο, πάντα από τα παράθυρα.

Οι «φίλοι» της καραντίνας: Άντεξε την απομόνωση, χάρη στα μηνύματα αγνώστων από τα απέναντι παράθυρα Facebook Twitter

«Έβαλα το πρώτο μήνυμα και περίμενα να δω τι θα γίνει. Έβαλαν περισσότερα μηνύματα και χριστουγεννιάτικα δέντρα και εγώ περισσότερα. Στο τέλος, είχαν κάτι και στα πέντε από τα μεγάλα παράθυρά τους που ήταν απέναντί μας. Και έκανα φύλλο και φτερό τη βαλίτσα μου, ψάχνοντας οτιδήποτε θα μπορούσα να προσθέσω στον χριστουγεννιάτικο στολισμό μου», περιέγραψε η Γιανγκ, ενώ εξήγησε ότι ήθελε να επικοινωνήσει με αυτούς τους ανθρώπους, για να τους πει ένα «ευχαριστώ».

Οι «φίλοι» της καραντίνας: Άντεξε την απομόνωση, χάρη στα μηνύματα αγνώστων από τα απέναντι παράθυρα Facebook Twitter

Δεν περιορίστηκε στα μηνύματα από το ένα παράθυρο στο άλλο. Ανακάλυψε ότι τα γραφεία απέναντί της ήταν της τράπεζας Qudos, οπότε βρήκε έναν τηλεφωνικό αριθμό και τηλεφώνησε. «Περίμενα ότι θα είναι κάποιο τηλεφωνικό κέντρο στο εξωτερικό και άκουσα μια ενθουσιασμένη φωνή που είπε κάτι του στιλ "Εσύ είσαι; Είσαι εσύ που χαιρετάω;". Ηταν μία από τις νεαρές γυναίκες που χαιρετούσα όλη την εβδομάδα».

Στη συνέχεια, η Γιανγκ μίλησε με προϊστάμενη της τράπεζας, η οποία της εξήγησε ότι πολλοί από τους εργαζόμενους εκεί είναι από το εξωτερικό και τους λείπουν οι φίλοι και οι συγγενείς τους. «Οπότε ήθελαν να κάνουν κάτι για να νιώσουμε και εμείς καλύτερα. Μου είπε "Θυμάσαι τον τύπο που χαιρέτησες σήμερα το πρωί; Ήταν ο CEO"», περιγράφει η Γιανγκ.

Η γυναίκα πλέον έχει ολοκληρώσει την καραντίνα και είναι μαζί με την κόρη της. Παραδέχεται όμως ότι αυτοί οι άγνωστοι άνθρωποι τη βοήθησαν να περάσει μια δύσκολη περίοδο.

«Η τελευταία εβδομάδα ήταν πραγματικά η πιο δύσκολη και αυτοί οι άνθρωποι βοήθησαν πραγματικά να την περάσω. Ήμουν ενθουσιασμένη με την καλοσύνη των ξένων», δήλωσε.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM