Αναφορές για Βορειοκορεάτη διπλωμάτη που αυτομόλησε στη Νότια Κορέα

Αναφορές για Βορειοκορεάτη διπλωμάτη που αυτομόλησε στη Νότια Κορέα Facebook Twitter
Αναφορές ότι αυτομόλησε Βορειοκορεάτης διπλωμάτης στη Νότια Κορέα (Pixabay)
0

Ένας υψηλόβαθμος διπλωμάτης της Βόρειας Κορέας φέρεται να έχει αυτομολήσει στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα.

O Ryu Hyun-woo διετέλεσε πρέσβης στο Κουβέιτ και πιστεύεται ότι διέφυγε με την οικογένειά του τον Σεπτέμβριο του 2019, όπως ανέφερε η καθημερινή οικονομική εφημερίδα της Νότιας Κορέας, Maeil.

Οι αναφορές κάνουν λόγο για προσπάθεια του πρέσβη να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του.

Αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες.

Είναι συνήθως πολύ σπάνιο για τους ανώτερους αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας να αυτομολούν, αν και περίπου 1.000 άτομα από την Βόρεια Κορέα κάθε χρόνο φέρονται να λιποτακτούν. Αλλά δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Για τους περισσότερους Βορειοκορεάτες, αυτό σημαίνει είτε μια επικίνδυνη απόδραση πέρα από τα πολύ καλά οχυρωμένα σύνορα προς το Νότο, είτε για μία προσπάθεια να διασχίσουν τα σύνορα προς την Κίνα, με τον κίνδυνο να σταλούν πίσω στην Βόρεια Κορέα.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ryu Hyun-woo πιστεύεται ότι έφτασε στη Νότια Κορέα τον Σεπτέμβριο του 2019 για να ζητήσει άσυλο εκεί, αλλά η περίπτωσή του κρατήθηκε μυστική μέχρι τώρα.

Ήταν εν ενεργεία πρέσβης στο Κουβέιτ μέχρι το 2017.

Ο κ. Ryu θεωρείται ότι είναι ο γαμπρός του Jon Il Chun, πρώην επικεφαλής του γραφείου που είναι υπεύθυνο για τα μυστικά κεφάλαια της ηγεσίας της Βόρειας Κορέας.

Ο αναπληρωτής πρέσβης της Βόρειας Κορέας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Thae Yong-ho, επίσης, ζήτησε άσυλο μαζί με την οικογένειά του το 2016. Τέσσερα χρόνια αργότερα, έγινε ο πρώτος αποστάτης που κέρδισε έδρα εκλογικής περιφέρειας στη Νότια Κορέα.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Fyre Festival 2: «Δεν ξέρουμε τίποτα για την εκδήλωση» λέει το δημαρχείου του νησιού που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ 

Διεθνή / Fyre Festival 2: Το «μεγαλύτερο φιάσκο των μουσικών φεστιβάλ» επιστρέφει - ή μήπως όχι;

Οι αρχές δεν έχουν ενημερωθεί, άδειες δεν έχουν εκδοθεί και κανένας καλλιτέχνης δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το φεστιβάλ είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο του 2025 και ο διοργανωτής επιμένει πως θα γίνει κανονικά
LIFO NEWSROOM
WSJ: Γιατί ο Τραμπ θα καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Διεθνή / WSJ: Γιατί ο Τραμπ ετοιμάζεται να καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο εποπτεύει, μεταξύ άλλων, τα φοιτητικά δάνεια ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχουν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το πανεπιστήμιο εξ ολοκλήρου
LIFO NEWSROOM
Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM