Η πρώτη μπριζόλα rib-eye με 3D εκτύπωση- Την παρασκεύασε εταιρεία στο Ισραήλ

Η πρώτη μπριζόλα rib-eye με 3D εκτύπωση- Την παρασκεύασε εταιρεία στο Ισραήλ Facebook Twitter
Πηγή φωτό Aleph Farms/Technion
0

Μία εταιρεία στο Ισραήλ παρουσίασε την πρώτη μπριζόλα rib eye παρασκευασμένη με την τεχνολογία 3D εκτύπωσης, με τη χρήση ιστού από ζωντανό ζώο.

Η Aleph Farms την παρασκεύασε με βιοτεχνολογία 3D εκτύπωσης, που χρησιμοποιεί κύτταρα ζωντανού ζώου αντί για φυτικά εναλλακτικά. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δύο χρόνια μετά την παρουσίαση της πρώτης μπριζόλας της από εργαστηριακό κρέας το 2018- για την οποία δεν είχε χρησιμοποιηθεί η βιοτεχνολογία 3D εκτύπωσης- τώρα μπορεί να παράξει κάθε τύπου μπριζόλα.

Πολλές εταιρείες τροφίμων σε όλο τον κόσμο έχουν στραφεί στον τομέα των εργαστηριακών προϊόντων. Η αμερικανική BlueNalu έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να βγάλει στην αγορά στο δεύτερο εξάμηνο του 2021 προϊόντα που βασίζονται σε κύτταρα θαλασσινών. Η ισραηλινή Future Meat Technologies και οι ολλανδικές Meatable και Mosa Meat επίσης στοχεύουν να βγάλουν στην αγορά προϊόντα εργαστηριακού κρέατος έως το 2022, κάθε μία με δικές της μεθόδους ανάπτυξης ιστών κρέατος.

Στο μεταξύ ήδη τον Δεκέμβριο στη Σιγκαπούρη για πρώτη φορά τεχνητό κρέας πήρε έγκριση για διάθεση στην αγορά. Παραμένει άγνωστο το πότε άλλες χώρες θα ακολουθήσουν σε αυτό τον δρόμο.

Η Aleph Farms ανέπτυξε τη δική της τεχνολογία για παρασκευή κρέατος σε συνεργασία με ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Ισραήλ. Η διαδικασία μιμείται το αγγειακό σύστημα του ζώου και το αποτέλεσμα είναι μια μπριζόλα με σχήμα και υφή παρόμοια με εκείνη που έχει η «παραδοσιακή» μοσχαρίσια, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Η πρώτη μπριζόλα rib-eye με 3D εκτύπωση- Την παρασκεύασε εταιρεία στο Ισραήλ Facebook Twitter

«Δεν είναι απλά πρωτεΐνες, είναι ένα σύνθετο προϊόν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ντιντιέ Τούμπια. «Το προϊόν αντανακλά την αισθητηριακή ποιότητα, την υφή, τη γεύση και τις ραβδώσεις λίπους μιας παραδοσιακής μπριζόλας rib-eye», συμπλήρωσε.

Η εταιρεία θα μπορεί να προσαρμόσει την μπριζόλα της στις προτιμήσεις των πελατών, κάνοντάς την για παράδειγμα περισσότερο ή λιγότερο τρυφερή. «Μπορούμε να σχεδιάσουμε κρέας για μία συγκεκριμένη αγορά, προσαρμόζοντας την ποσότητα κολλαγόνου, συνδετικών ιστών και λίπους, για να εξατομικεύσουμε το προϊόν με βάση συγκεκριμένες απαιτήσεις», εξήγησε ο Τούμπια.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι θα χρειαστεί ακόμη καιρός προκειμένου να βγουν αυτά τα προϊόντα στην αγορά, όπως και για να αυξηθεί τόσο η παραγωγή ώστε η τιμή τους να είναι ανταγωνιστική σε σύγκριση με εκείνη του «παραδοσιακού» κρέατος. Πάντως, ο Τούμπια δήλωσε αισιόδοξος ότι τα προϊόντα της εταιρείας θα πάρουν έγκριση από τις αρμόδιες αρχές και εκτίμησε πως οι ΗΠΑ μπορεί να είναι από τις πρώτες χώρες που θα δώσουν το «πράσινο φως».

Με πληροφορίες από Washington Post

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Space Race»: Πώς η Ινδία φτάνει στον Άρη για λιγότερο από όσο κόστισε το «Gravity» 

Τech & Science / «Space Race»: Πώς η Ινδία στέλνει διαστημόπλοια στη Σελήνη και στον Άρη με πολύ λιγότερα χρήματα από τις ΗΠΑ

Η Ινδία κατασκευάζει εγχώρια όλα όσα χρειάζεται το διαστημικό της πρόγραμμα, καταφέρνοντας έτσι να ανταγωνίζεται τις ΗΠΑ και τη Ρωσία στην «κούρσα» της διαστημικής εξερεύνησης δαπανώντας πολύ λιγότερα χρήματα
LIFO NEWSROOM
Πάγος: To «life-hack» που δεν ξέρατε ότι χρειάζεστε για την καταπολέμηση του άγχους

Τech & Science / Νιώθετε άγχος; Πώς μπορείτε να επιβραδύνετε τους γρήγορους καρδιακούς παλμούς χρησιμοποιώντας μόνο μια σακούλα πάγου

Καθηγήτρια του Harvard αποκαλύπτει τον απλό τρόπο με τον οποίο μπορείτε να σταματήσετε το άγχος και την ταχυκαρδία «όπως και τα δελφίνια»
LIFO NEWSROOM
New York Times: Η SpaceX μπαίνει «φουριόζα» στο παιχνίδι της διεθνούς κατασκοπείας παρά τις ανησυχίες του Πενταγώνου για τον Έλον Μασκ

Διεθνή / New York Times: Η SpaceX μπαίνει «φουριόζα» στο παιχνίδι της διεθνούς κατασκοπείας παρά τις ανησυχίες του Πενταγώνου για τον Έλον Μασκ

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου ανησυχούν για τους πιθανούς δεσμούς του Μασκ με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, όπως και για τον κίνδυνο δημιουργίας μονοπωλίου της SpaceX, αλλά δεν μπορούν να αντισταθούν στις αξιόπιστες υπηρεσίες της
LIFO NEWSROOM
«Το αλκοόλ ρέει άφθονο στη φύση, δεν καταναλώνεται μόνο από τους ανθρώπους» λέει επιστημονική έρευνα

Τech & Science / Οι σφήκες μπορούν να καταναλώνουν όσο αλκοόλ θέλουν χωρίς συνέπειες: Έρευνα δείχνει ότι και τα ζώα πίνουν

«Το αλκοόλ δεν καταναλώνεται μόνο από τους ανθρώπους» εξηγεί επιστημονική έρευνα - Τι συμβαίνει με τις φρουτόμυγες - Πώς το αλκοόλ στα φρούτα επηρεάζει την ερωτική διάθεση των εντόμων
LIFO NEWSROOM
Έρευνα: Το Σύμπαν θα είχε «πεθάνει» πριν ένας πίθηκος με πληκτρολόγιο γράψει έργα του Σαίξπηρ

Τech & Science / Έρευνα: Το Σύμπαν θα είχε «πεθάνει» πριν ένας πίθηκος με πληκτρολόγιο γράψει έργα του Σαίξπηρ

Η μελέτη τους δοκίμασε το «θεώρημα του άπειρου πιθήκου», ένα θεωρητικό πείραμα που υποδεικνύει ότι ένας άπειρος χρόνος θα μπορούσε να καταστήσει πιθανό το απίθανο, τοποθετώντας ωστόσο ρεαλιστικά όρια στους πιθήκους που πληκτρολογούν
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνοι από τον υδράργυρο στην εγκυμοσύνη- Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τech & Science / Κίνδυνοι από τον υδράργυρο στην εγκυμοσύνη - Γιατί οι γυναικολόγοι λένε όχι σε διατροφή με τόνο στην κύηση

Ο υδράργυρος εισέρχεται στην τροφική αλυσίδα κυρίως μέσω της ρύπανσης των θαλασσών και των ποταμών και απορροφάται από τους οργανισμούς μέσω των φυκιών και του πλαγκτού
LIFO NEWSROOM