Η DJ Clara Amfo, υπέρμαχος του αντιρατσιστικού αγώνα, έγινε κούκλα Barbie

Η DJ Clara Amfo, υπέρμαχος του αντιρατσιστικού αγώνα, έγινε κούκλα Barbie Facebook Twitter
H Clara Amfo στα Brit Awards 2019. EPA/FACUNDO
0

Η Clara Amfo, βρετανίδα DJ και υπέρμαχος του αντιρατσιστικού αγώνα, απέκτησε τη δική της Barbie με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η εταιρεία παιχνιδιών Mattel παρουσίασε τη νέα κούκλα Μπάρμπι προς τιμήν της Clara Amfo, η οποία εκφώνησε μια συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία στη ραδιοφωνική εκπομπή της στο BBC μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η 36χρονη DJ, η οποία ονομάστηκε «UK Barbie Role Model», απηύθυνε έκκληση από την εκπομπή της για την αντιμετώπιση του ρατσισμού, στον απόηχο του θανάτου του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, που δολοφονήθηκε από λευκό αστυνομικό- έγκλημα που προκάλεσε αντιρατσιστικές διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ και ολόκληρο τον κόσμο.

«Υπάρχει μια εσφαλμένη ιδέα ότι ο ρατσισμός, και σε αυτήν την περίπτωση ο ρατσισμός κατά των μαύρων, είναι μόνο προσβλητικοί χαρακτηρισμοί και σωματική βία, όταν είναι πολύ περισσότερο ύπουλος από αυτό», είχε πει μεταξύ άλλων στην ομιλία της, που έγινε viral.

Η Clara Amfo πρωταγωνίστησε στο τεύχος Σεπτεμβρίου της βρετανικής Vogue, όπου τιμήθηκαν μαχητικοί ακτιβιστές σε θέματα όπως το κίνημα Black Lives Matter, η φτώχεια και η ανισότητα μεταξύ των φύλων.

«Το να πω ότι νιώθω τιμή που ονομάστηκα Barbie Role Model θα ήταν λίγο», σημείωσε σε σχετική ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Διεθνή / Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Κείμενο απόφασης 65 λέξεων για «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας φέρνει η κυβέρνηση Τραμπ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM