Έπιασε δεύτερη δουλειά σε γηροκομείο, για να μπορεί να βλέπει τον πατέρα της που ζει εκεί

Έπιασε δουλειά δεύτερη δουλειά σε γηροκομείο, για να μπορεί να βλέπει τον πατέρα της που ζει εκεί Facebook Twitter
0

Για καιρό, η Λίσα Ρεσίν δεν μπορούσε να συναντηθεί από κοντά με τον πατέρα της, που ζει σε γηροκομείο, λόγω των περιορισμό για τον κορωνοϊό. Έτσι, βρήκε μία λύση: έπιασε δουλειά εκεί.

 

Η 58χρονη από τη Μινεσότα εργάζεται ως project manager εταιρείας και έπιασε δεύτερη δουλειά, μερικής απασχόλησης, στον οίκο ευγηρίας στον οποίο ζει ο πατέρα της, ώστε να μπορεί να τον συναντά από κοντά.

 

Η Ρασίν εργάζεται τώρα 2-3 φορές την εβδομάδα στο γηροκομείο. Γεμίζει ντουλάπια και ψυγεία, πλένει πιάτα, σφουγγαρίζει πατώματα και σερβίρει γεύματα στους φιλοξενούμενους, μεταξύ άλλων.

 

Η δουλειά είναι σκληρή, λέει, αλλά αξίζει τον κόπο, γιατί της δίνει την ευκαιρία να περνά επιπλέον χρόνο με τον 87χρονο πατέρα της, Χάρολντ.

 

Τους προηγούμενους μήνες, η Ρασίν επικοινωνούσε με τον πατέρα της με βιντεοκλήσεις- κάτι δύσκολο καθώς εκείνος δεν τα πάει καλά με την τεχνολογία- ενώ μπορούσε να κάνει «συναντήσεις» με τον πατέρα της μέσω ενός παραθύρου. Όταν το τελευταίο έγινε πιο δύσκολο, λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας, ρώτησε εξαδέλφη της που εργάζεται στο γηροκομείο αν αναζητούν υπαλλήλους μερικής απασχόλησης.

 

Αν και μόλις έκανε την αίτηση κόλλησε κορωνοϊό, η Ρασίν ανάρρωσε, ολοκλήρωσε την περίοδο καραντίνας και έπιασε δουλειά. Ο πατέρας της εξεπλάγη την πρώτη ημέρα που την είδε εκεί και σχεδόν δεν την γνώρισε με τη μάσκα.

 

«Νόμιζε απλά ότι ήμουν βοηθός νοσηλευτή ή κάτι ανάλογο», λέει εκείνη. «“Λίσα τι κάνεις εδώ; Πώς μπήκες; Ποιος σε άφησε;”, με ρώτησε. Νόμιζε ότι θα μπω σε μπελάδες», εξήγησε.

 

Πλέον μπορεί να περνά περισσότερο χρόνο με τον πατέρα της- και να τον βοηθά στις βιντεοκλήσεις με τα αδέλφια της- ενώ ανυπομονεί να αρθούν οι περιορισμοί για να βγουν μαζί για φαγητό.

 

Οι τακτικές συναντήσεις τους του έκαναν καλό, λέει η Ρασίν. «Σίγουρα ανυπομονεί για αυτές και του φτιάχνουν τη διάθεση. Μακάρι να μπορούσα να είμαι εκεί κάθε ημέρα, αλλά δυστυχώς δεν είναι δυνατόν. Πιστεύω ότι αυτό του δίνει λίγη παραπάνω όρεξη για ζωή», δήλωσε.

 

Η 58χρονη σχεδιάζει να μειώσει τις ώρες εργασίες της στο γηροκομείο όταν αρθούν οι περιορισμοί, αλλά θέλει να συνεχίσει να εργάζεται εκεί, προκειμένου να καλύπτει κενά όταν χρειάζονται «χέρια».

 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξετάσει την απαγόρευση της «θεραπείας μεταστροφής» σε ανήλικους

Διεθνή / Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξετάσει την απαγόρευση της «θεραπείας μεταστροφής» σε ανήλικους

Ο νόμος απαγορεύει οποιαδήποτε πρακτική ή θεραπεία που αποσκοπεί στην αλλαγή του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου ενός ανηλίκου, καθώς και στην καταστολή ή μείωση της έλξης προς άτομα του ίδιου φύλου
LIFO NEWSROOM
Η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών, προσερχόμενος σε συνομιλίες με Ουκρανούς αξιωματούχους στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε ότι θα χρειαστούν μελλοντικές συνομιλίες για τις παραχωρήσεις της Ρωσίας
LIFO NEWSROOM
Η Meta του Ζούκερμπεργκ σκόπευε να δώσει δεδομένα χρηστών στην Κίνα

Διεθνή / Η Meta του Ζούκερμπεργκ σκόπευε να δώσει δεδομένα χρηστών στην Κίνα

Η καταγγελία, που αριθμεί 78 σελίδες και έχει αποκαλυφθεί από την Washington Post, περιλαμβάνει εσωτερικά έγγραφα της Meta, τα οποία καταδεικνύουν ότι η εταιρεία ανέπτυξε σύστημα λογοκρισίας ειδικά για την Κίνα, το 2015
LIFO NEWSROOM
Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στο Κουρσκ πίσω από τις ουκρανικές γραμμές

Διεθνή / Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στο Κουρσκ πίσω από τις ουκρανικές γραμμές

Με τη ρωσική προώθηση χιλιάδες στρατιώτες κινδυνεύουν να περικυκλωθούν την ώρα που η Ουκρανία ετοιμάζεται για συνομιλίες με Αμερικανούς ανώτατους διπλωμάτες στη Σαουδική Αραβία
LIFO NEWSROOM