Βρετανία: Συνταξιούχος έσκαψε τον κήπο του και βρήκε τα ερείπια ενός μεσαιωνικού πύργου

Συνταξιούχος έσκαψε τον κήπο του και βρήκε τα ερείπια ενός μεσαιωνικού πύργου Facebook Twitter
Τα ερείπια του μεσαιωνικού πύργου | South West Heritage Trust
0

Ούτε που θα μπορούσε να φανταστεί ότι στα θεμέλια του σπιτιού του και στον πίσω κήπο του θα έβρισκε τα ερείπια ενός μεσαιωνικού πύργου, αφήνοντας άφωνους τους αρχαιολόγους.

Μάλιστα, όχι έναν τυχαίο πύργο αλλά ένα κάστρο που χρησίμευε ως κατοικία για τοπικούς επισκόπους στο Somerset County της Βρετανίας και χρονολογείται από το 13ο αιώνα.

Όλα άρχισαν όταν ο 81χρονος συνταξιούχος τραπεζικός Τσαρλς Πολ προσέλαβε εργάτες για να χτίσει ένα μπανγκαλόου στην πίσω πλευρά του σπιτιού του για να κατοικήσει εκεί και να πουλήσει το σπίτι που κατοικεί τώρα.

Σκάβοντας οι οικοδόμοι έπεσαν στα θεμέλια των τοίχων και τα ερείπια των ορόφων αυτού που θεωρούν ότι ήταν μέρος του Bishop's Palace, ενός κτιρίου του 13ου αιώνα που πιστεύεται ότι έχει χαθεί. Τα ιστορικά αρχεία δείχνουν ότι ένα παλάτι βρισκόταν στην περιοχή, και μια πύλη του 14ου αιώνα που υπάρχει μέχρι σήμερα. Όμως για τη θέση των ερειπίων του πύργου δεν είχαν ιδέα.

Σύμφωνα με το Somerset Record Society, τα αρχικά κτίρια των πύργων από πέτρα πιθανότατα κατασκευάστηκαν αμέσως μετά το 1256, όταν ένα βασιλικό διάταγμα παραχώρησε στους επισκόπους των Μπαθ και Γουέλς το δικαίωμα κυνηγιού στην περιοχή.

Συνταξιούχος έσκαψε τον κήπο του και βρήκε τα ερείπια ενός μεσαιωνικού πύργου Facebook Twitter
Bishops palace gate | South West Heritage Trust

Το παλάτι ήταν μια από τις πολλές κατοικίες που χρησιμοποίησαν οι τοπικοί επίσκοποι τουλάχιστον τον 16ο αιώνα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι επίσκοποι John de Drokensford (1309–29) και Ralph of Shrewsbury (1329–63) επέβλεψαν τα έργα οικοδόμησης στην περιοχή. Οι αρχαιολόγοι έχουν επίσης ανακαλύψει θραύσματα κεραμικής του 12ου αιώνα.

Το Gatehouse, ένα γεωγραφικό λεξικό μεσαιωνικών κάστρων, σημειώνει ότι το παλάτι των επισκόπων είχε ερειπωθεί μέχρι τον 18ο αιώνα. Πολλοί ερευνητές εικάζουν ότι οι εργάτες πιθανότατα επανατοποθέτησαν πέτρες από τους τοίχους του κάστρου για άλλα τοπικά κτίρια. Μπορεί να είναι καλά τα νέα για την περιοχή αλλά όχι για τον συνταξιούχο, που είδε τα έργα στον κήπο του να σταματούν.

Οι αρχαιολόγοι έχουν πλέον ολοκληρώσει την καταγραφή των ευρημάτων τους και ανακαλύπτουν πώς να διατηρήσουν τα θεμέλια της δομής.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΕΞ: Έβγαλε το νέο άλμπουμ και αποθεώθηκε - «Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί» γράφουν

Πολιτισμός / ΛΕΞ: Έβγαλε νέο άλμπουμ και αποθεώθηκε - «Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί» γράφουν

Τα χρόνια έχουν περάσει, οι καιροί έχουν αλλάξει και ο καλλιτέχνης της ραπ σκηνής με τα γεμάτα γήπεδα «σα να παίρνουμε πρωτάθλημα» φροντίζει να εξελίσσεται και να μην μένει στα παλιά
LIFO NEWSROOM
Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

«Οι επισκέπτες θα κατανοήσουν καλύτερα γιατί ο ελληνικός πολιτισμός δεν είναι μόνο η κοιτίδα του Δυτικού Πολιτισμού, αλλά έχει τεράστιο αποτύπωμα και στην Ασία» τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα
LIFO NEWSROOM
Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Πολιτισμός / Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Η έκθεση «Χέρι με χέρι: Γλυπτική και Χρώμα στην Ισπανική Χρυσή Εποχή», καταδεικνύει ότι ο δυτικός καλλιτεχνικός κανόνας δεν έκανε διακρίσεις σε βάρος ορισμένων καλλιτεχνών μόνο λόγω γεωγραφίας και φύλου, αλλά και λόγω των υλικών που χρησιμοποιούσαν
LIFO NEWSROOM
Κίλιαν Μέρφι

Πολιτισμός / Ο Κίλιαν Μέρφι, ο Νόμος του Μέρφι και η Μαριόν Κοτιγιάρ από αύριο στους κινηματογράφους

Η κινηματογραφική μεταφορά των «Μικρών Πραγμάτων σαν κι Αυτά», ένα εγχώριο εμπορικό στοίχημα από τον σκηνοθέτη της «Ευτυχίας» και τρεις ακόμα επιλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ