Πέθανε ο πρόεδρος της Τανζανίας - Είχε να εμφανιστεί εβδομάδες

Πέθανε ο πρόεδρος της Τανζανίας Τζον Μαγκουφούλι, στα 61 του χρόνια Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο πρόεδρος της Τανζανίας, Τζον Μαγκουφούλι, πέθανε στα 61 του χρόνια. Τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της χώρας, Σαμία Σουλούχου Χασάν.

 

«Ο Μαγκουφούλι κατέληξε λόγω καρδιολογικού προβλήματος, σε νοσοκομείο στο Νταρ ες Σαλάμ, όπου υποβαλλόταν σε θεραπεία»Αμφισβητούσε, δήλωσε η αντιπρόεδρος της Τανζανίας.

 

Ο Τζον Μαγκουφούλι, ανάμεσα στους ηγέτες που αντιμετώπιζαν με αμφισβήτηση την πανδημία, δεν είχε εμφανιστεί δημοσίως από τις 27 Φεβρουαρίου, κάτι που είχε προκαλέσει εικασίες ότι είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό.



Στις 12 Μαρτίου αξιωματούχοι της κυβέρνησης είχαν διαψεύσει αυτά τα σενάρια, υποστηρίζοντας ότι ο Μαγκουφούλι εργαζόταν κανονικά, ενώ κάλεσαν τους πολίτες να αγνοούν τις φήμες που έρχονται από το εξωτερικό. Στο μεταξύ, από την προηγούμενη εβδομάδα η αστυνομία έχει συλλάβει τέσσερις ανθρώπους, με την κατηγορία ότι διέδιδαν ψευδείς ειδήσεις για την υγεία πολιτικών ηγετών. 

 

Ο Μαγκουφούλι είχε ταχθεί κατά των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού και είχε υποστηρίξει ότι τα εμβόλια είναι επιβλαβή, προκαλώντας την αντίδραση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η κυβέρνηση της Τανζανίας εδώ και μήνες δεν δημοσιεύει στοιχεία για τον κορωνοϊό, αλλά μαρτυρίες γιατρών από τα νοσοκομεία δείχνουν ότι υπάρχει πρόβλημα.

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

Διεθνή / Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

 Μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να γδυθούν από τη μέση και πάνω για τις ετήσιες ιατρικές εξετάσεις
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Τech & Science / Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Οι αλγόριθμοι του YouTube και κάποιων social media εξιδανικεύουν σωματότυπους και ενοχοποιούν τα παιδιά με αυξημένο βάρος σώματος - Ενδεικτικό το γεγονός ότι στη Βρετανία ένα στα 4 κορίτσια δεν είναι ευχαριστημένο με την εμφάνισή του
LIFO NEWSROOM