Ο Μικ Τζάγκερ εξηγεί γιατί σταμάτησε να γράφει τα απομνημονεύματά του

Ο Μικ Τζάγκερ εξηγεί γιατί σταμάτησε να γράφει τα απομνημονεύματά του Facebook Twitter
0

Όσοι θα ήθελαν να διαβάσουν τα απομνημονεύματα του Μικ Τζάγκερ θα απογοητευτούν. Δεν απόλαυσε διόλου τη διαδικασία όταν επιχείρησε γράψει για τη ζωή του και δεν φαίνεται διατεθειμένος να το κάνει αυτό στο μέλλον.

 

Το 2017 σε άρθρο στο «Spectator» ο εκδότης Τζον Μπλέικ- που ισχυρίζονταν ότι είχε ένα αντίγραφο του χειρόγραφου- έκανε λόγο για ένα «μικρό αριστούργημα» που έφτανε τις 75.000 λέξεις, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί.

 

Ο Μικ Τζάγκερ, μιλώντας στο BBC, εξήγησε ότι δεν ευχαριστήθηκε καθόλου τη διαδικασία για αυτό και σταμάτησε να γράφει τα απομνημονεύματά του.

 

«Ξεκίνησα στη δεκαετία του ‘80. Μου πρόσφεραν πολλά χρήματα και αυτά ήταν δελεαστικά», δήλωσε. «Όταν ξεκίνησα, δεν το απόλαυσα. Δεν απόλαυσα το να ξαναζώ τη ζωή μου, σε βάρος του να ζω το τώρα», εξήγησε ο frontman των Rolling Stones.

 

«Η συγγραφή μιας αυτοβιογραφίας δεν είναι μια διαδικασία που μπορείς να κάνεις σε μία εβδομάδα. Σε εξαντλεί. Απαιτεί να ξαναζείς συναισθήματα, φιλίες, τα πάνω και τα κάτω. Και μπορώ να πω ότι δεν ήταν η πιο διασκεδαστική εμπειρία», συμπλήρωσε.

 

Ο γερόλυκος της ροκ περιέγραψε τη διαδικασία ως «βαρετή και στενάχωρη». Για αυτό, επέστρεψε τα χρήματα στον εκδότη και είπε ότι θα το κάνει κάποια άλλη στιγμή. Τελικά δεν μπήκε ποτέ στον πειρασμό να ξαναρχίσει να γράφει τα απομνημονεύματά του, ούτε καν μέσα στην πανδημία.


Αντί για αυτό προτίμησε να εκμεταλλευθεί «αρκετά δημιουργικά» το lockdown και να επικεντρωθεί στη μουσική.

 

«Έγραψα πολλά τραγούδια και τελείωσα δίσκους», δήλωσε. Εξάλλου, πριν από μερικά 24ωρα κυκλοφόρησε το «Eazy Sleazy», το τραγούδι για το οποίο συνεργάστηκε με τον Ντέιβ Γκρολ των Foo Fighters. Οι στίχοι αποτελούν μια χιουμοριστική «ματιά» στα αρνητικά που έφερε στη ζωή των ανθρώπων ο κορωνοϊός και το lockdown.

 

Ένα από τα πράγματα που τον «κράτησαν» κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν ότι μπορούσε να παίξει μουσική και να στήσει μικρά στούντιο οπουδήποτε, λέει ο Τζάγκερ, αν και σημείωσε ότι δεν μπορεί να βρεθεί «υποκατάστατο» στο να βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο με τους μουσικούς.

 

Αν και δηλώνει ότι το lockdown ήταν πραγματικά δύσκολο μερικές φορές, νιώθει τυχερός. «Δεν έχω προβλήματα όπως το να ζω σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Λονδίνο ή τη Νέα Υόρκη, όπως κάποιοι φίλοι μου. Δύο παιδιά σε ένα δυάρι στο Μανχάταν; Ειλικρινά δεν ξέρω πώς θα το έκανα αυτό. Τους θαυμάζω γιατί μπόρεσαν να το κάνουν», δηλώνει.

 

Πλέον, ανυπομονεί να ξανασυναντηθεί με τα υπόλοιπα μέλη των Rolling Stones επί σκηνής, αν και παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό το πότε θα είναι αυτό εφικτό. Δηλώνει πάντως ότι η μπάντα θα ολοκληρώσει την αμερικανική περιοδεία στην οποία έβαλε «φρένο» ο κορωνοϊός.

 

Τι θέλει να κάνει μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή; «Να βελτιωθώ στην κιθάρα, να εξασκηθώ στη φυσαρμόνικα, να κάνω περισσότερο χορό και να προετοιμαστώ για την περιοδεία. Πρέπει να βρω τη φόρμα μου, γιατί η περιοδεία μπορεί να γίνει νωρίτερα από ό,τι πιστεύω. Πρέπει να είμαι έτοιμος για αυτό», κατέληξε.

 

Με πληροφορίες από BBC, People

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Diddy: Η τραγουδίστρια Dawn Richard κατέθεσε ότι την απειλούσε και την κακοποιούσε για χρόνια

Διεθνή / Diddy: Η τραγουδίστρια Dawn Richard κατέθεσε ότι την απειλούσε και την κακοποιούσε για χρόνια

«Την κακοποίησε σεξουαλικά και όχι μόνο δεν της πλήρωσε τα χρήματα που της είχε υποσχεθεί, αλλά στην πραγματικότητα την εμπόδισε να φάει και να κοιμηθεί εκείνα τα χρόνια» αναφέρει η δικηγόρος της
LIFO NEWSROOM
Έλον Μασκ: Θέλει να κόψει «ζόμπι» προγράμματα ύψους $500 δισ. - Ανάμεσά τους και της NASA

Διεθνή / Έλον Μασκ: Θέλει να κάνει περικοπές $500 δισ. σε «ζόμπι» ομοσπονδιακά προγράμματα, μεταξύ τους και της NASA

Στα προγράμματα που αναμένεται cost cutting περιλαμβάνονται η ιατρική περίθαλψη για βετεράνους, τα κουπόνια στέγασης χαμηλού εισοδήματος, τα Pell Grants για φοιτητές, το FBI και πρωτοβουλίες της NASA
LIFO NEWSROOM
COP29 για το κλίμα: Μόνο $250 δισ. από το 1,3 τρισ. που απαιτούνται, συμφώνησαν να δίνουν οι πλούσιες χώρες στις φτωχές

Διεθνή / COP29 για το κλίμα: Μόνο $250 δισ. από το 1,3 τρισ. που απαιτούνται, συμφώνησαν να δίνουν οι πλούσιες χώρες στις φτωχές

Το προσχέδιο της Συμφωνίας ορίζει ως ευρύτερο τον στόχο για άντληση 1,3 τρισ. δολαρίων ετησίως έως το 2035, με αναφορές σε χρηματοδότηση από «δημόσιες και ιδιωτικές πηγές»
LIFO NEWSROOM