Lockdown: Δεν μπορείτε να δειπνήσετε σε εστιατόριο; Στο Παρίσι ο σεφ έρχεται για να μαγειρέψει στο σπίτι σας

Lockdown: Δεν μπορείτε να δειπνήσετε σε εστιατόριο; Στο Παρίσι ο σεφ έρχεται για να μαγειρέψει στο σπίτι σας Facebook Twitter
PIXABAY
0

Έναν ευφάνταστο τρόπο για να απολαμβάνουν οι Παρισιάνοι τις συνταγές αγαπημένων τους σεφ, παρόλο που η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς lockdown, με τα εστιατόρια να είναι κλειστά, βρήκαν οι Γάλλοι.

Ιδιωτικοί σεφ μπορούν να παρασκευάσουν και να σερβίρουν φαγητό στα σπίτια των πελατών τους.

Η Φατιχά Ελ-Καντάουι είναι μια σεφ, η οποία δέχεται παραγγελίες από ιδιώτες, πηγαίνει τα υλικά για την παρασκευή του φαγητού στα σπίτια τους και χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό της κουζίνας τους για να ετοιμάσει και να τους σερβίρει πιάτα εφάμιλλα με εκείνα του εστιατορίου.

Πριν από την πανδημία ήταν πολυάσχολη. Αλλά σήμερα, όπως λέει, αναγκάζεται να απορρίπτει έως και 30 αιτήματα τον μήνα.

«Υπάρχει μεγάλη, πολύ μεγάλη ζήτηση. Αυτή η ζήτηση υπάρχει γιατί οι άνθρωποι αυτοί συνήθιζαν να πηγαίνουν σε εστιατόρια μία, δύο, τρεις ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα», εξηγεί.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ελ-Καντάουι είχε κράτηση από την 35χρονη Βαλερί Λακρουά για να ετοιμάσει ένα γεύμα για εκείνη και την μητέρα της.

Μαγειρεύοντας στην κουζίνα της Λακρουά η σεφ έφτιαξε ένα φουά γκρα για ορεκτικό και ακολούθησε ένα σεβίτσε με φαγκρί και έπειτα ένα πιάτο με γαρίδες και χτένια.

«Προφανώς θέλουμε να βγούμε έξω, να δούμε τους φίλους μας και τις οικογένειάς μας, να περάσουμε χρόνο μαζί τους, αλλά δεν μπορούμε. Αυτό αναπαριστά τις στιγμές που μοιραζόμαστε το φαγητό στο σπίτι», λέει η Λακρουά.

Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και οι σεφ σε όλο τον κόσμο έχουν επινοήσει δημιουργικούς τρόπους για να συνεχίσουν την δουλειά τους στη διάρκεια της πανδημίας, η οποία έχει καταρρακώσει τη βιομηχανία τους.

Κάποιοι παρασκευάζουν υψηλής ποιότητας γεύματα για παράδοση κατ΄οίκον, ενώ άλλοι προσφέρουν μαθήματα μαγειρικής στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Οι Γάλλοι περνούν περισσότερο χρόνο τρώγοντας ή πίνοντας σε σχέση με όλους τους άλλους λαούς των ανεπτυγμένων χωρών, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, επομένως το κλείσιμο της εστίασης τους έπληξε ιδιαιτέρως βαριά.

Κάποιοι πελάτες έχουν αγνοήσει τους περιορισμούς για την πανδημία. Η αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 110 ανθρώπους να δειπνούν σε ένα κλειστό εστιατόριο του Παρισιού νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Ένας γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε πλάνα από ιδιωτικές βραδιές σε πολυτελείς αίθουσες που, όπως ανέφερε, ελήφθησαν από κρυφή κάμερα. Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα.

Η Ελ-Καντάουι λέει ότι τηρεί όλους τους κανόνες και δεν δέχεται προσκλήσεις για περισσότερα από έξι άτομα ούτε εργάζεται μετά τις 7μμ που τίθεται σε ισχύ η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Οι υπηρεσίες της ωστόσο δεν είναι προσιτές για όλους τους Παριζιάνους: ένα γεύμα για δύο κοστίζει 170 ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Στους 65 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι - Για «αμέλεια» μιλά η κυβέρνηση

Διεθνή / Ιράν: Στους 65 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι - Για «αμέλεια» μιλά η κυβέρνηση

Η έκρηξη στο μεγαλύτερο λιμάνι του Ιράν προκάλεσε 65 θανάτους – Φωτιά από χημικά υλικά, αμέλεια και πολιτική αναταραχή στο φόντο των συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Ο δήμαρχος Μαδρίτης λέει ότι λόγω του μπλακ άουτ εκτός από τα φανάρια που είναι εκτός λειτουργίας, χρειάστηκε να κλείσουν και οι σήραγγες ορισμένων αυτοκινητοδρόμων
LIFO NEWSROOM