Αγγλία: Ο εμβολιασμός έχει αποτρέψει σχεδόν 12.000 θανάτους και πάνω από 30.000 νοσηλείες

Βρετανία Facebook Twitter
EPA
0

Η εκστρατεία ανοσοποίησης κατά της covid-19 στην Αγγλία απέτρεψε σχεδόν 12.000 θανάτους από τη νόσο και περισσότερες από 30.000 νοσηλείες στους ηλικιωμένους, σύμφωνα με ανάλυση της κυβερνητικής υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας Αγγλίας.

Η Βρετανία έχει χορηγήσει στα δύο τρίτα του ενήλικου πληθυσμού της τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της covid-19. Ως τα τέλη Απριλίου το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της covid-19 απέτρεψε 11.700 θανάτους σε ενήλικες άνω των 60 ετών σε όλη την Αγγλία, σύμφωνα με την PHE. Επίσης εκτιμάται ότι την ίδια περίοδο αποφεύχθηκε η νοσηλεία 33.000 ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών.

Τα στοιχεία της PHE δεν αφορούν στη Σκωτία, την Ουαλία ή τη Βόρεια Ιρλανδία. Επίσης η PHE επεσήμανε ότι οι εκτιμήσεις αυτές αφορούν μόνο τα άμεσα αποτελέσματα των εμβολίων, ενώ «τα ξεκάθαρα και αυξανόμενα» στοιχεία ότι τα εμβόλια εμποδίζουν τη μετάδοση της covid-19 σημαίνουν ότι ο αριθμός των θανάτων και των νοσηλειών που αποφεύχθηκαν χάρη στα εμβόλια πιθανόν να είναι υψηλότερος.

«Το εμβόλιο έχει ήδη σώσει τόσες πολλές ζωές και τώρα μπορούμε να δούμε την τεράστια επίδραση που έχει στην πρόληψη της σοβαρής νόσησης και κατά συνέπεια στην προστασία των νοσοκομείων μας», δήλωσε η Μέρι Ράμσεϊ επικεφαλής ανοσοποίησης της PHE.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Φάκελος θανάτου»: Ο Τραμπ ακυρώνει τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης των μεταναστών

Διεθνή / «Φάκελος θανάτου»: Ο Τραμπ ακυρώνει τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης των μεταναστών

Εντάσσοντας τους μετανάστες στον «κύριο φάκελο θανάτου» της Κοινωνικής Ασφάλισης, η κυβέρνηση Τραμπ επιδιώκει να αποκόψει την πρόσβαση των μεταναστών σε πιστωτικές κάρτες, τραπεζικούς λογαριασμούς και άλλες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM
Ιράν: Σε φυλάκιση καταδικάστηκαν οι σκηνοθέτες της ταινίας «Το αγαπημένο μου γλυκό» επειδή η ηρωίδα δεν φορά μαντίλα

Διεθνή / Ιράν: Σε φυλάκιση καταδικάστηκαν οι σκηνοθέτες της ταινίας «Το αγαπημένο μου γλυκό» επειδή η ηρωίδα δεν φορά μαντίλα

«Το αγαπημένο μου γλυκό» είχε βραβευθεί στο διεθνές φεστιβάλ του Σικάγο το 2024, όμως οι σκηνοθέτες δεν είχαν μπορέσει να φύγουν από το Ιράν, καθώς τους είχαν αφαιρεθεί τα διαβατήρια
LIFO NEWSROOM
«Κόλαση επί της γης η Γάζα», λέει η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού - Εξαντλούνται οι προμήθειες των νοσοκομείων

Διεθνή / «Κόλαση επί της γης η Γάζα», λέει η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού - Εξαντλούνται οι προμήθειες των νοσοκομείων

«Σε δύο εβδομάδες, θα μείνουμε χωρίς τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να συνεχίσει το νοσοκομείο τη λειτουργία του», σχολίασε η Μιριάνα Σπόλιαριτς
LIFO NEWSROOM