ΟΗΕ: Το 91% του πληθυσμού στο Τιγκράι έχει ανάγκη για επισιτιστική βοήθεια

ΟΗΕ: Το 91% του πληθυσμού στο Τιγκράι έχει ανάγκη για επισιτιστική βοήθεια Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού της επαρχίας Τιγκράι, στην Αιθιοπία, έχει ανάγκη επισιτιστικής βοήθειας, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

 

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ διένειμε έκτακτη επισιτιστική βοήθεια σε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, από την έναρξη της δραστηριότητάς του στις βορειοδυτικές και νότιες περιοχές της επαρχίας Τιγκράι.

 

Συνολικά 5,2 εκατομμύρια άνθρωποι- το 91% του πληθυσμού της επαρχίας- έχουν ανάγκη έκτακτης επισιτιστικής βοήθειας λόγω της σύγκρουσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού, Τόμσον Πίρι.

 

«Ανησυχούμε βαθιά για τον αριθμό των ανθρώπων που βλέπουμε ότι έχουν ανάγκη για διατροφική στήριξη και έκτακτη επισιτιστική βοήθεια», συμπλήρωσε. Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (PAM) θα επεκτείνει τις επιχειρήσεις του, προκειμένου να παράσχει βοήθεια σε συνολικά 2,1 εκατομμύρια ανθρώπους στη συγκεκριμένη περιοχή.

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εξακολουθεί να είναι η πρόσβαση, κυρίως στις περιοχές της υπαίθρου. «Το PAM ζητεί 203 εκατομμύρια δολάρια για να μπορέσει να συνεχίσει να αυξάνει τη βοήθειά του στο Τιγκράι, προκειμένου να σώσει ζωές και μέσα διαβίωσης έως το τέλος του έτους», εξήγησε ο Πίρι.

 

Έξι και πλέον μήνες από την έναρξη της επιχείρησης του ομοσπονδιακού στρατού εναντίον των ηγετών του Τιγκάρι- που σύμφωνα με τον Αιθίοπα πρωθυπουργό Άμπιι Άχμεντ θα ήταν σύντομη- οι μάχες και οι φρικαλεότητες συνεχίζονται σε αυτή την επαρχία.

 

Στις 26 Μαΐου ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις Μαρκ Λόουκοκ είχε προειδοποιήσει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος λιμού, αν δεν αυξηθεί η παροχή βοήθειας τους επόμενους δύο μήνες.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

Διεθνή / Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

 Μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να γδυθούν από τη μέση και πάνω για τις ετήσιες ιατρικές εξετάσεις
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Τech & Science / Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Οι αλγόριθμοι του YouTube και κάποιων social media εξιδανικεύουν σωματότυπους και ενοχοποιούν τα παιδιά με αυξημένο βάρος σώματος - Ενδεικτικό το γεγονός ότι στη Βρετανία ένα στα 4 κορίτσια δεν είναι ευχαριστημένο με την εμφάνισή του
LIFO NEWSROOM