Turkovac: Στην τρίτη φάση κλινικών δοκιμών το τουρκικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Turkovac: Στην τρίτη φάση κλινικών δοκιμών το τουρκικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Facebook Twitter
Προς το τέλος του έτους αναμένεται να κυκλοφορήσει το τουρκικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού - Πηγή φωτογραφίας: Daily Sabah
0

Η Τουρκία ξεκίνησε σήμερα την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβόλιου της για την Covid-19, που ονομάστηκε "Turkovac" από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι το εμβόλιο αυτό αναμένεται να είναι διαθέσιμο προς χρήση έως το τέλος του έτους.

Η Άγκυρα χορηγεί επί του παρόντος εμβόλια που αναπτύχθηκαν από την κινεζική Sinovac, καθώς και από τις Pfizer/ Biontech.

Η Τουρκία χορήγησε επίσης άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V. Άτομα άνω των 25 ετών είναι επιλέξιμα να εμβολιαστούν.

«Δεν είναι σαφές για πόσο χρονικό διάστημα θα κρατήσει αυτή η ασθένεια και πόσες παραλλαγές θα κάνει. Είναι κρίσιμο να έχουμε το δικό μας εμβόλιο κατά αυτής της ασθένειας», δήλωσε ο Ερντογάν σε μια εκδήλωση που έγινε για να σηματοδοτηθεί ο εμβολιασμός του πρώτου εθελοντή στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου αυτού το οποίο χρησιμοποιεί αδρανοποιημένο ιό.

Η Τουρκία έχει επιταχύνει ραγδαία τους εμβολιασμούς για την Covid-19, καταγράφοντας πάνω από 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς ημερησίως την προηγούμενη εβδομάδα, εγείροντας ελπίδες για ανάκαμψη της οικονομίας και του κλάδου του τουρισμού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα επιτίθεται λεκτικά στις ΗΠΑ για τον εμπορικό πόλεμο: «Έχετε ζήσει πέρα από τις δυνατότητές σας και επωφεληθήκατε από την παγκοσμιοποίηση»

Διεθνή / Κίνα προς ΗΠΑ: «Σταματήστε την γκρίνια – Ωφεληθήκατε από την παγκοσμιοποίηση»

Καθώς ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ–Κίνας κλιμακώνεται, η Κίνα καλεί τις ΗΠΑ να σταματήσουν να παριστάνουν το θύμα - Τι σημαίνουν οι νέοι δασμοί για την παγκόσμια οικονομία και τεχνολογία;
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Νέος χάρτης «κόβει» το Αιγαίο στα δύο – Προς ολοκλήρωση το θαλάσσιο σχέδιο της Άγκυρας

Διεθνή / Η Τουρκία παρουσιάζει δικό της θαλάσσιο χάρτη – Χωρίζει το Αιγαίο στη μέση, βάσει «Γαλάζιας Πατρίδας»

Η Τουρκία φέρνει νέο θαλάσσιο χάρτη στο προσκήνιο, βασισμένο στη «μέση γραμμή» του Αιγαίου, εντείνοντας τις γεωπολιτικές εντάσεις με την Ελλάδα.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Κριτική για την «γυναικεία πτήση» της Blue Origin στο διάστημα: «Παραπάνω από παρωδία»

Διεθνή / Κριτική για την «γυναικεία πτήση» της Blue Origin στο διάστημα: «Τι προσέφεραν, στην πραγματικότητα;»

Έιμι Σούμερ, Ολίβια Γουάιλντ, Ολίβια Μαν, Έμιλι Ραταϊκόφσκι μεταξύ των διασημοτήτων που αντέδρασαν - Ανελέητο τρολάρισμα και στο διαδίκτυο για το μήνυμα του πολυσυζητημένου διαστημικου ταξιδιού της Blue Origin
LIFO NEWSROOM
Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ με την Κίνα θα μπορούσε να είναι καλός για την Ινδία

Διεθνή / Η Ινδία θα μπορούσε να κερδίσει από τον εμπορικό πόλεμο Τραμπ - Κίνας

Ενώ η Ινδία ονειρεύεται να γίνει ένα νέο εργοστάσιο για τον κόσμο, οι κατασκευαστές της αγωνίζονται να βρουν ειδικευμένους εργάτες, να εξασφαλίσουν εξαρτήματα και να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία.
LIFO NEWSROOM