Ο στρατός του Αφγανιστάν ανέκτησε τον έλεγχο της Γκουζάρα: Πάνω από 100 Ταλιμπάν νεκροί

Ο στρατός του Αφγανιστάν ανέκτησε τον έλεγχο της Γκουζάρα: Πάνω από 100 Ταλιμπάν νεκροί Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΕΡΑ
0

Αφγανικές κυβερνητικές δυνάμεις απελευθέρωσαν από τους Ταλιμπάν την περιοχή Γκουζάρα στη δυτική επαρχία Χεράτ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

«..Ως αποτέλεσμα πάνω από 100 τρομοκράτες Ταλιμπάν σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν. Επιπλέον, καταστράφηκε μεγάλη ποσότητα από τον οπλισμό και τα πυρομαχικά τους», ανέφερε το υπουργείο σε ανάρτησή του στο Twitter αργά χθες.

Τις τελευταίες εβδομάδες, εντείνεται η βία στο Αφγανιστάν καθώς οι Ταλιμπάν κλιμακώνουν την επίθεσή τους μετά την έναρξη της αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα τον Μάιο. Η αποχώρηση των στρατευμάτων ήταν ένα από τα σημεία της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι Ταλιμπάν και οι ΗΠΑ πέρυσι τον Φεβρουάριο στη Ντόχα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM