Αρνητές των εμβολίων φτάνουν σε σημείο να μην δέχονται αίμα από εμβολιασμένους, καταγγέλλει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου, που ζητά παρέμβαση εισαγγελέα.
«Μέχρι τώρα είχαμε την άρνηση διασωλήνωσης, από την οποία πέθαναν και άνθρωποι, τώρα έχουμε ομάδες που αρνούνται μετάγγιση», δήλωσε στην εφημερίδα Πελοπόννησος.
«Είναι συνταρακτικό το ότι υπάρχουν ομάδες που λειτουργούν οργανωμένα και πανελλαδικά. Αυτό το έχουμε δει και στην άρνηση της διασωλήνωσης, αλλά η τελευταία μόδα είναι ότι αν κάποιος μπει χειρουργείο ή θέλει μετάγγιση και ανήκει σε κάποια από τις παραπάνω ομάδες "αντιεμβολιαστών" ζητά να μην γίνει μετάγγιση από εμβολιασμένο. Έχουν δηλαδή συγκεκριμένη απαίτηση. Αυτό φυσικά δεν έχει καμία επιστημονική βάση. Είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία επαφή με την επιστήμη και δέχονται ότι διαβάσουν στο διαδίκτυο. Έχω την άποψη πλέον ότι λειτουργούν συντεταγμένα», πρόσθεσε.
«Τι περιέχει το αίμα των εμβολιασμένων»: Το ρεπορτάζ από τη Γερμανία που έγινε viral
Σύμφωνα με την εφημερίδα, oι αντιεμβολιαστές έχουν αναρτήσει ένα viral βίντεο στο Facebook με τίτλο «τι περιέχει το αίμα των εμβολιασμένων».
Το εν λόγω ρεπορτάζ αναφέρει πως, στην Γερμανία, ομάδα γιατρών και δικηγόρων εξέτασε το αίμα εμβολιασμένων ασθενών.
«Η επικεφαλής ιατρός ανησυχεί για τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στα δείγματα αίματος και τα μοιράστηκε», αναγράφεται χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, πήραν στα χέρια τους φιαλίδιο γνωστής εταιρείας που πλασάρει τα σκευάσματά της για τον COVID, δείχνοντας τι εντόπισαν. «Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι βάζουν μέσα τους», καταλήγει το κείμενο.
Διευκρινίσεις από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας
Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), κίνδυνος για έναν άνθρωπο που κάνει μετάγγιση θα μπορούσε να προκύψει αν ο αιμοδότης είχε κάνει εμβόλιο με ζώντες μικροοργανισμούς.
Για να αποφευχθεί αυτό, η αιμοληψία θα έπρεπε να γίνει τουλάχιστον 4 εβδομάδες μετά το εμβόλιο. Στο μεσοδιάστημα θα έπρεπε να έχει επουλωθεί πλήρως και το σημείο της έγχυσης του εμβολίου.
Εν τούτοις, αν το εμβόλιο περιέχει αδρανοποιημένο ή μη ζώντα μικροοργανισμό, αιμοληψία μπορεί να γίνει αμέσως. Αρκεί ο αιμοδότης να αισθάνεται καλά. Αν έχει ήπιες αντιδράσεις στο εμβόλιο, μπορεί να δώσει αίμα όταν περάσουν 7 ημέρες από την υποχώρησή τους.