ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.12.2021 | 15:26

Με χαλάει πολύ αυτό

Είμαι κοπέλα 21 χρονών,και πρίν από πεντέμιση χρόνια,έφυγε από τη ζωή εντελώς ξαφνικά ο μπαμπάς μου.Δέν θα αναφερθώ περισσότερο σε αυτό,γιατί πονάω πολύ,και δέν αντέχω και μόνο στη θύμηση αυτού που συνέβη.Θα μπώ κατευθείαν στο θέμα που με απασχολεί τώρα και γι'αυτό το λόγο γράφω.Τους τελευταίους μήνες,συγκεκριμένα από τα τέλη του καλοκαιριού περίπου,έχω καταλάβει ότι μάλλον υπάρχει κάποιος στη ζωή της μητέρας μου.Δέν έχω αποδείξεις,έχω όμως πολύ σοβαρές ενδείξεις.Το έχω καταλάβει από κάποιες αισθητές αλλαγές που έχω προσέξει όσον αφορά στην καθημερινότητα της,στη συμπεριφορά και τη διάθεση της,αλλά και από ένστικτο,στο οποίο εγώ δίνω ιδιαίτερη σημασία.Εκείνη βέβαια είναι πολύ διακριτική και προσεκτική,δηλαδή δέν εκτείθεται,δέν δίνει δικαιώματα έτσι ώστε να βγάλω κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.Είναι όμως κάποια πράγματα που δέν συνέβαιναν πρίν,και με ξενίζουν.Θα αναφέρω ενδεικτικά,ότι αρκετές φορές αργά το βράδυ,ενώ είναι στο δωμάτιο της με κλειστή την πόρτα,την έχω ακούσει να μιλάει στο τηλέφωνο,αλλά μιλάει πολύ σιγά και κάπως διφορούμενα,οπότε δέν μπορώ να βγάλω άκρη.Σίγουρα πάντως,δέν νομίζω τέτοιες ώρες να μιλάει με συγγενείς μας ή με κάποια φίλη ή συνάδελφο της.Θα ήθελα να τη ρωτήσω,έστω με έμμεσο τρόπο,αλλά δέν βρίσκω το θάρρος γιατί το θέμα είναι πολύ λεπτό και δέν ξέρω πώς θα το πάρει.Έχω σκεφτεί να ψάξω το τηλέφωνο και τον υπολογιστή της μήπως βρώ κάτι εκεί,αλλά δέν θέλω να φτάσω σε αυτό το σημείο.Η μητέρα μου αυτά τα χρόνια,ήταν υποδειγματική,και ένας θεός ξέρει πόσο προσπάθησε να στηρίξει εμένα και τον μικρότερο αδελφό μου σε όλα τα επίπεδα,και τελικά να καταφέρουμε και οι τρείς μας να ζήσουμε μία όσο γίνεται φυσιολογική ζωή μετά το χαμό του μπαμπά μου.Όλα αυτά,τα αναγνωρίζω και με το παραπάνω,όπως επίσης κατανοώ ότι έχει κάθε δικαίωμα να ζήσει και εκείνη κανονικά και να έχει και προσωπική ζωή γιατί είναι 47 χρονών,και είναι νωρίς ακόμα να περιορίσει το ρόλο της στο να είναι μόνο μητέρα και όχι και γυναίκα.Αυτές οι σκέψεις μου όμως,μένουν μόνο σε θεωρητικό επίπεδο,γιατί ρεαλιστικά δέν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί να υπάρξει κάποιος άλλος που θα αντικαταστήσει στο μυαλό,στην ψυχή και στο σώμα της τον μπαμπά μου.Μόνο που το σκέφτομαι,νιώθω πολύ περίεργα.Δέν μπορώ να μιλήσω για αυτό που με προβληματίζει σε κανέναν,ούτε στην καλύτερη μου φίλη,γιατί ίσως και να ντρέπομαι.Δέν ξέρω γιατί έχω πάρει τόσο στραβά το ενδεχόμενο η μητέρα μου να έχει προσωπική ζωή,και μάλιστα σε βαθμό να μου έχει γίνει κάτι σάν εμμονή και να το σκέφτομαι συνέχεια.Οι μόνες στιγμές που την δικαιολογώ και την καταλαβαίνω,είναι όταν σκέφτομαι εμένα και το αγόρι μου και την όμορφη σχέση που έχουμε,αλλά μετά πάλι επανέρχομαι στην ίδια αρνητική στάση.Ευχαριστώ που το διαβάσατε,και οποιαδήποτε γνώμη θα με βοηθούσε.
6
 
 
 
 
σχόλια

Ο πατέρας σου ποτέ δεν θα αντικατασταθεί. Απλά αυτός ο κύκλος έχει κλείσει και θα ξεκινήσει κάποιος άλλος για την μητέρα σου, η οποία έχει κάθε δικαίωμα να προχωρήσει με τη ζωή της.
Κάποιες απώλειες δεν ξεπερνιούνται ποτέ, παρά μένουν σαν ανάμνηση στο μυαλό και την καρδιά μας.

Η ζωή συνεχίζεται, είτε με παρουσίες είτε με απουσίες.

Κάνω από ψυχολογικής σκοπιάς κάποιες υποθέσεις ... ότι ίσως το εκλαμβάνεις κάπως σαν απιστία γιατί κάπως μέσα σου νιώθεις τον πατέρα σου ακόμα ζωντανό και επίσης κάπως σαν προδοσία που εκείνη κατά έναν τρόπο "σταματά να πενθεί". Επίσης ένας άλλος άντρας φοβάσαι πως θα στην πάρει μακριά από την οικογένεια σας άρα κάπως θα "την χάσεις". Πιστεύω είναι φυσιολογικά αυτά που αισθάνεσαι και ίσως αν συνειδητοποιησεις ότι η μαμά σου μπορεί ταυτόχρονα και να πενθεί και να είναι κοντά σου και να έχει μία νέα γνωριμία σχέση , να ηρεμήσεις. Όλα αυτά μπορούν να συμβαίνουν ταυτοχρονα μέσα της δηλαδή και κανένα να μην ακυρώνει το αλλο. Η νέα σχέση δεν συνεπάγεται ούτε ακύρωση της θέσης του πατέρα σου ,ούτε ακύρωση του ρόλου της ως μητέρα. Έχουμε μία καρδιά που μπορεί να χωρέσει νέους ανθρώπους μέσα και όσους και να χωρέσει της μαμάς σου , τα υπόλοιπα μέρη ανήκουν σε σας. Καταλαβαίνω ότι αυτή η πλευρά της μητέρας σου σε ξενίζει αλλά ίσως είναι μία ευκαιρία , ένα challenge για σένα ,να την δεις σαν ολόκληρο άνθρωπο και να την αποδεχτείς. Σκέψου κ εκείνη τι συγκρούσεις μπορεί να έχει μέσα της και δεν σου έχει συζητήσει κάτι για την νέα της σχέση . Είναι μια αλλαγή όλο αυτό και σιγά σιγά θα προσαρμοστείς. Δώσε αγάπη και χρόνο στον εαυτό σου. Επίσης , τροφή για σκέψη : κάποιοι άνθρωποι νιώθουν πως αν σταματήσουν να πενθούν ,"προδίδουν " τον άνθρωπο εκείνο. Σκέψου το αυτό για σένα. Ακόμα και αν το σώμα του δεν είναι εδώ είσαι συνδεδεμένη μαζί του σε ένα αόρατο επίπεδο και αυτή η ενότητα υπάρχει για να σου προσφέρει χαρά και αγάπη στη καρδιά σου :) Να είσαι καλά

Λυπάμαι πολύ για την απώλεια σου,αλήθεια. Έχεις όμως απόλυτο δίκιο. Η μητέρα σου είναι πολύ νέα, έχει κάθε δικαίωμα να φτιάξει ξανά τη ζωή της και την επιλογή να διαχειριστεί το κορμί της και την ψυχή της όταν εκείνη νιώσει έτοιμη. Θεωρώ πως δεν έχεις απολύτως κανένα δικαίωμα να ψάξεις τα προσωπικά της αντικείμενα, δεν σε αφορά και δεν έχεις το δικαίωμα να της απαγορεύσεις ή να τη κάνεις υποδείξεις για την προσωπική της ζωή. Αύριο, μεθαύριο, εσύ και ο αδελφός σου θα φτιάξετε την δική σας οικογένεια και θα φύγετε από κοντά της . Εκείνη, μόνη ; Μην ξεχνάς πως δεν είναι μόνο η μαμά σου, είναι και γυναίκα. Μπορείς να την πλησιάσεις και να μάθεις διακριτικά τι συμβαίνει στη ζωή της, να την ενθαρρύνεις.

Scroll to top icon