Κορωνοϊός: Προς νέα παράταση τα μέτρα - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών

Κορωνοϊός: Προς παράταση τα μέτρα - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

Με τη χώρα να καταγράφει τριψήφια νούμερα θανάτων λόγω κορωνοϊού συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών προκειμένου να διατυπώσει την εισήγησή της στην κυβέρνηση σχετικά με την ισχύ των υφιστάμενων μέτρων περιορισμού.

Πιο συγκεκριμένα, πληροφορίες που επικαλείται το skai.gr, αναφέρουν ότι το πιο πιθανό είναι η επιτροπή των ειδικών να εισηγηθεί παράταση των μέτρων για μία ακόμη εβδομάδα. Εντός της ημέρας, μετά την εισήγηση των ειδικών, θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

Βασικό σημείο προβληματισμού των ειδικών, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι ότι η παρούσα φάση έχει τα χαρακτηριστικά της αποκλιμάκωσης, λόγω της καθοδικής πορείας των κρουσμάτων, κάτι που ωστόσο δεν αποτυπώνεται στους διασωληνωμένους και τους θανάτους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ΜΕΘ είναι γεμάτες σε ποσοστό 70% από ασθενείς που προσβλήθηκαν από τη μετάλλαξη Δέλτα την περίοδο των εορτών. Η παραλλαγή Όμικρον που κυριαρχεί δίνει πιο ήπια νόσηση, όμως η αποσυμπίεση στα νοσοκομεία δε θα αρχίσει να φαίνεται προτού περάσουν δύο βδομάδες από τώρα, και υπό την προϋπόθεση ότι όλα θα κυλήσουν, με αυτόν τον ρυθμό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 23.340 νέα κρούσματα, 673 ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι, ενώ ο αριθμός των θανάτων εκτινάχθηκε στους 106. Συνολικά το τελευταίο πενθήμερο χάθηκαν 452 άτομα, τα 8 στα 10 άνω των 65 ετών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι λιμενεργάτες του Πειραιά εμπόδισαν πλοίο να φορτώσει κοντέινερ με πολεμοφόδια για το Ισραήλ

Ελλάδα / Οι λιμενεργάτες του Πειραιά εμπόδισαν πλοίο να φορτώσει κοντέινερ με πολεμοφόδια για το Ισραήλ

Το πλοίο που θα έμπαινε στο λιμάνι του Πειραιά για να φορτώσει το κοντέϊνερ, έχει ως προορισμό το ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα - Το φορτίο του κοντέϊνερ έφτασε στην Ελλάδα από τη Β. Μακεδονία
LIFO NEWSROOM
Σιδηροδρομικός εφιάλτης: Ατυχήματα, φωτιές και παρ' ολίγον συγκρούσεις μέσα σε έναν μήνα

Ελλάδα / Οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι σε αφύλακτη διάβαση: Έξι σοβαρά ατυχήματα σε έναν μήνα

Από την παρ'ολίγον μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών μέχρι την εισβολή συρμού στο Μετρό - Τα γεγονότα καταδεικνύουν την άμεση ανάγκη για επαναξιολόγηση των διαδικασιών ασφάλειας και εκπαίδευσης του προσωπικού
LIFO NEWSROOM
Ιράν - 1998: Όταν η Βάσω Παπανδρέου έσπασε τον ενδυματολογικό κώδικα της θεοκρατίας

Ελλάδα / Ιράν - 1998: Όταν η Βάσω Παπανδρέου έσπασε τον ενδυματολογικό κώδικα της ισλαμικής δημοκρατίας

Η Βάσω Παπανδρέου έχει μείνει στην ιστορία των γυναικών του Ιράν ως η πρώτη επίσημη επισκέπτης που «παραβίασε» το αυστηρό πρωτόκολλο του θεοκρατικού καθεστώτος
LIFO NEWSROOM