Η Μπέλα Χαντίντ λέει ότι η έλλειψη ορίων «σεξουαλικά, σωματικά, συναισθηματικά» είχε ως αποτέλεσμα να δέχεται κακοποίηση σε μια σειρά από ανθυγιεινές σχέσεις.
Το 25χρονο σουπερμόντελ μίλησε ανοιχτά για τις προσωπικές και επαγγελματικές δυσκολίες, λέγοντας ότι οι τοξικές συμπεριφορές όπως το "people-pleasing" [η τάση να κάνουμε πράγματα για να ευχαριστούμε μόνο τους άλλους, αμελώντας τον εαυτό μας] είχαν τελικά αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις και την ψυχική υγεία της.
«Συνεχώς επέστρεφα σε άντρες -και επίσης γυναίκες- που με είχαν κακοποιήσει, και εκεί ήρθε το people-pleasing», είπε στο podcast "VS Voices" της Victoria's Secret.
«Άρχισα να μην έχω όρια, όχι μόνο σεξουαλικά, σωματικά, συναισθηματικά, αλλά μετά πέρασε στον εργασιακό μου χώρο... Άρχισα να είμαι people-pleaser στη δουλειά μου και σημασία για μένα είχε η γνώμη όλων των άλλων εκτός από τη δική μου, γιατί ουσιαστικά έβαζα την αξία μου στα χέρια των άλλων και αυτό γινόταν σε βάρος της», είπε.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η Μπέλα Χαντίντ αναφέρθηκε επίσης την δύσκολη παιδική ηλικία της.
«Πάντα ένιωθα ότι η φωνή μου δεν ακουγόταν ποτέ μεγαλώνοντας. Τώρα είμαι σε θέση να μιλάω ανοιχτά και να λέω τη γνώμη μου, ειδικά μέσα στις σχέσεις μου και την οικογένειά μου. Μεγάλωσα γύρω από άντρες -είτε μέσα στις σχέσεις είτε με την οικογένεια ή οτιδήποτε άλλο- όπου μου έλεγαν συνεχώς ότι η φωνή μου ήταν λιγότερο σημαντική από την δική τους».
Η Μπέλα Χαντίντ, που κάποτε είχε σχέση με τον Καναδό τραγουδιστή The Weeknd, αποκάλυψε πώς η ανατροφή της επηρέασε τις ενήλικες σχέσεις της, λέγοντας: «Το νευρικό μου σύστημα κατέρρεε. Ήταν τύπου μαλώνω ή φεύγω. Ή θα σιωπούσα και θα έκλαιγα ή θα έκανα "μπαμ" και θα έφευγα».
Όπως εξήγησε, χρειάστηκε ένας συνδυασμός ψυχοθεραπείας, διαλογισμού και απόστασης από τα social media για να αρχίσει να ζει μια ζωή που ήταν «αληθινή για μένα».
Η Μπέλα Χαντίντα είχε μιλήσει ξανά για τα προβλήματα ψυχικής υγείας της σε μια ανάρτηση στο Instagram τον περασμένο Νοέμβριο, δημοσιεύοντας παράλληλα μια σειρά από φωτογραφίες της να κλαίει.
«Είχα αρκετά breakdown και burnout για να το ξέρω αυτό: αν δουλεύεις αρκετά σκληρά με τον εαυτό σου, περνάς χρόνο μόνος για να καταλάβεις τα τραύματα, τα ερεθίσματα, τις χαρές και τη ρουτίνα σου, θα είσαι πάντα σε θέση να κατανοείς ή να μαθαίνεις περισσότερα για πόνο σου και πώς να τον χειριστείς».