Μπάιντεν: Ο Πούτιν εξετάζει χρήση χημικών όπλων αλλά διαδίδει fake news για εμάς

Μπάιντεν: Ο Πούτιν εξετάζει χρήση χημικών όπλων αλλά διαδίδει fake news για εμάς Facebook Twitter
0

Οι ισχυρισμοί της ρωσικής κυβέρνησης ότι η Ουκρανία διαθέτει βιολογικά και χημικά όπλα είναι ψευδείς και δείχνουν πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει εκείνος διαταγή για χρήση τέτοιων όπλων, δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν, χωρίς ωστόσο κάποια απόδειξη.

Ο Ρώσος πρόεδρος «είναι με την πλάτη στον τοίχο και μιλάει τώρα για νέα προσχήματα που απεργάζεται, υποστηρίζοντας ότι εμείς στην Αμερική έχουμε βιολογικά και χημικά όπλα στην Ευρώπη», πράγμα που «απλά δεν είναι αλήθεια», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συζήτησης θεωρητικά αφιερωμένης σε θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

Οι Ρώσοι «λένε επίσης ότι η Ουκρανία έχει βιολογικά και χημικά όπλα [...]. Αυτή είναι σαφής ένδειξη πως (ο Βλαντίμιρ Πούτιν) εξετάζει τη χρήση τους», πρόσθεσε, κατηγορία που επαναλαμβάνουν συνεχώς το τελευταίο διάστημα στελέχη της κυβέρνησής του και κυβερνήσεων κρατών-μελών του NATO.

Η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον δεν απάντησε αμέσως όταν της ζητήθηκε σχόλιο για τις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε το Κίεβο, χωρίς να παρουσιάσει κάποια απόδειξη, ότι σχεδιάζει επίθεση με χημικά όπλα εναντίον του ίδιου του ουκρανικού λαού και να κατηγορήσει κατόπιν τη Μόσχα.

Χθες Δευτέρα, η Ρωσία κατηγόρησε «ουκρανούς εθνικιστές» πως προκάλεσαν διαρροή αμμωνίας σε εργοστάσιο λιπασμάτων στη Σούμι.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο σύμβουλος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν προειδοποίησε τον Νικολάι Πάτρουσεφ, τον γραμματέα του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Ρωσίας, ότι θα υπάρξουν συνέπειες εάν ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιήσει χημικά ή βιολογικά όπλα στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η αμερικανική προεδρία δεν ξεκαθάρισε ποιες θα ήταν αυτές οι συνέπειες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ισραηλινός στρατός αναγνωρίζει «πλήρη αποτυχία» για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου

Διεθνή / Ο ισραηλινός στρατός αναγνωρίζει «πλήρη αποτυχία» για τις επιθέσεις της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου

«Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022, η Χαμάς βρισκόταν σε ετοιμότητα 85% και αποφάσισε τον Μάιο του 2023 την επίθεση» συμπεραίνει η εσωτερική έρευνα του ισραηλινού στρατού
LIFO NEWSROOM
Τζιν Χάκμαν: Δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα εικάζει η κόρη του

Διεθνή / Τζιν Χάκμαν: Δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα η πιθανή αιτία του θανάτου του, λέει η κόρη του

Η Ελίζαμπεθ Τζιν Χάκμαν εικάζει ότι ο Χολιγουντιανός σταρ, η σύζυγός του, Μπέτσι Αρακάουα και ένα από τα σκυλιά τους, πέθαναν λόγω εισπνοής τοξικών αερίων
LIFO NEWSROOM
Ο Economist απεικονίζει τον Τραμπ ως μαφιόζο στο εξώφυλλό του – Ο «Ντον» της παγκόσμιας πολιτικής

Διεθνή / Ο Economist απεικονίζει τον Τραμπ ως μαφιόζο στο εξώφυλλό του – Ο «Ντον» της παγκόσμιας πολιτικής

Η λογική του Ντον Κορλεόνε φαίνεται να κυριαρχεί στον τρόπο που οι Ηνωμένες Πολιτείες προσεγγίζουν σήμερα την Ουκρανία, γεγονός που αποτυπώνεται στο εξώφυλλο του εμβληματικού περιοδικού
LIFO NEWSROOM
Ισπανική πόλη «υιοθέτησε» δύο μετανάστες που προσπάθησαν να σώσουν έναν άνδρα που σκοτώθηκε σε ομοφοβική επίθεση

Διεθνή / Ισπανική πόλη «υιοθέτησε» μετανάστες που προσπάθησαν να σώσουν άνδρα από ομοφοβική επίθεση

«Το γεγονός ότι δύο μετανάστες χωρίς χαρτιά ήταν οι μόνοι που διακινδύνευσαν τη σωματική τους ακεραιότητα, για να βοηθήσουν το θύμα μιας αγέλης που διψούσε για φρίκη, αφήνει πολλή τροφή για σκέψη» δήλωσε η δήμαρχος της Λα Κορούνια
LIFO NEWSROOM