Ελάχιστες οι αναφορές των ρωσικών ΜΜΕ στο (άλλοτε επιβλητικό) Moskva - «Βυθίζεται», επιμένει η Ουκρανία

Ελάχιστες οι αναφορές των ρωσικών ΜΜΕ στο (άλλοτε επιβλητικό) Moskva - «Βυθίζεται», επιμένει η Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/SERGEI ILNITSKY
0

Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες που έρχονται από Ουκρανία και Ρωσία όσον αφορά στο πυραυλοφόρο καταδρομικό του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, Moskva, που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από εκρήξεις και φωτιές.

Ο στρατός της Ουκρανίας υποστηρίζει πως το πλοίο «βυθίζεται» ύστερα από την επίθεση που δέχθηκε από πυραύλους Neptune. Σύμφωνα με την ίδια πλευρά, τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν στο σημείο παρεμποδίστηκαν από τις εκρήξεις εν πλω και στη συνέχεια το καταδρομικό «άρχισε να βυθίζεται».

Η ρωσική πλευρά, από την άλλη, επιμένει πως η κατάσταση παραμένει υπό έλεγχο και αποφεύγει να αναφέρει ως αιτία κάποια ουκρανική επίθεση.

«Η φωτιά στο πλοίο Moskva είναι υπό έλεγχο. Δεν υπάρχουν ορατές φωτιές. Τα πυρομαχικά δεν εκρήγνυνται πλέον» σημείωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας, σε σχετική ανακοίνωση.

«Εξακολουθεί να επιπλέει. Το κύριο μέρος του οπλοστασίου δεν έχει πληγεί. Το πλήρωμα εκκενώθηκε από παραπλέον πλοίο. Έχουν ληφθεί μέτρα για τη ρυμούλκηση του καταδρομικού στο λιμάνι» συμπλήρωσε και υποστηρίζοντας πως «τα αίτια της πυρκαγιάς είναι υπό διερεύνηση».

Πώς (δεν) καλύπτεται το περιστατικό από τα ρωσικά ΜΜΕ

Το επιβλητικό Moskva των 12.500 τόνων είχε κινηματογραφηθεί από συνεργείο του BBC πριν από τρία χρόνια, ανοιχτά της Κριμαίας.

Μετά το ουκρανικό πλήγμα, η εικόνα του δεν θυμίζει πολλά από την τότε δόξα του.

Η είδηση, ωστόσο, δεν παρουσιάζεται με ιδιαίτερη κάλυψη από την πλευρά των ρωσικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, που έχουν αφιερώσει λιγοστό χρόνο στο θέμα.

Το Channel 1 της ρωσικής τηλεόρασης ξεκίνησε το μεσημεριανό του δελτίο με πληροφορίες για νέες παραδόσεις Ουκρανών στρατιωτών στις δυνάμεις της χώρας, ενώ αφιέρωσε λίγα μόλις δευτερόλεπτα στο τι συνέβη στο Moskva.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM