Ουκρανία: Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Azovstal - «Σκληρές μάχες» στα ανατολικά

Ουκρανία: Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Azovstal - «Σκληρές μάχες» στο Ντονμπάς Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν νέες αεροπορικές επιδρομές στο εργοστάσιο χάλυβα του Azovstal στη Μαριούπολη, όπου τα εναπομείναντα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή συνεχίζουν να αμύνονται.

Στις εν λόγω ανακοινώσεις προέβη ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Ολεξίι Αρέστοβιτς μιλώντας στην τηλεόραση. Όπως τόνισε, οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να εισβάλουν στο Azovstal.

«Ο εχθρός προσπαθεί να "στραγγαλίσει" την αντίσταση των υπερασπιστών της Μαριούπολης στο Azovstal», είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, τοπικοί αξιωματούχοι από την ανατολική Ουκρανία κάνουν λόγο για «σκληρές μάχες» με τις ρωσικές δυνάμεις. 

Ο κυβερνήτης του Χαρκόβου, Όλεγκ Σινεγκούμποφ έγραψε στο Telegram ότι το Κίεβο ανέκτησε τον έλεγχο τριών χωριών κοντά στα ρωσικά σύνορα μετά από «σφοδρές μάχες».

«Οι μονάδες μας έδιωξαν τα ρωσικά στρατεύματα από τους οικισμούς Bezruki, Slatine, Prudyanka», είπε, προσθέτοντας ότι οι Ουκρανοί «ασφάλισαν τις θέσεις τους».

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνήτης του γειτονικού Λουγκάνσκ, Σεργκίι Γαιντάι έκανε λόγο για συνεχείς βομβαρδισμούς. «Υπάρχουν βομβαρδισμοί όλο το 24ωρο», είπε ο Ουκρανός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις «συνεχίζουν να επιτίθενται» στις πόλεις Rubizhne και Severodonetsk.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τον κόσμο να εκκενώσει αν μπορεί την περιοχή, λέγοντας ότι υπάρχουν εθελοντές που βοηθούν τους ανθρώπους να φύγουν.

Ουκρανία: Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Azovstal - «Σκληρές μάχες» στο Ντονμπάς Facebook Twitter
Το μέτωπο της ανατολική Ουκρανίας - Φωτ.: Guardian.

Τις προηγούμενες ώρες, σύμφωνα με ενημέρωση του ουκρανικού γενικού επιτελείου, μονάδες του ρωσικού στρατού κατέλαβαν διάφορες θέσεις και οχυρώνονται σε αυτές στην ανατολική Ουκρανία.

Τις προηγούμενες 24 ώρες, οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην πόλη Σλοβιάνσκ, στην περιφέρεια Ντονιέτσκ, ενώ απέκτησαν έρεισμα στη Λοζόβα, μικρή πόλη αλλά σημαντικό σιδηροδρομικό κόμβο στην περιοχή του Χαρκόβου, σύμφωνα με τους Ουκρανούς στρατηγούς.

Στη Σελένα Νταλίνα στην περιφέρεια Ντονιέτσκ και στην Κριμαία, στην περιοχή Λουγκάνσκ, 40 χιλιόμετρα ανατολικά, που κυρίευσαν πριν από μερικές ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν τις θέσεις τους και προετοιμάζονται για νέες επιθέσεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πιθανόν, απέκτησαν επίσης έρεισμα στη Στέπνε, στην περιφέρεια Ντονιέτσκ, κατά το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Οι ουκρανικές δυνάμεις μπόρεσαν να απωθήσουν επιθέσεις στην περιφέρεια του Λουγκάνσκ -το 80% της οποίας φέρεται να έχει πέσει στα χέρια των Ρώσων–, στη Ρουμπίσνε και στο χωριό Νοβοτόσκιβσκε.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βίντεο από την επίθεση σε βάρος του σκηνοθέτη του «No other land» πριν συλληφθεί από τον ισραηλινό στρατό

Διεθνή / Βίντεο από την επίθεση σε βάρος του σκηνοθέτη του «No other land» πριν συλληφθεί από τον ισραηλινό στρατό

Ο Ηamdan Ballal, ένας από τους τέσσερις σκηνοθέτες του ντοκιμαντέρ που καταγράφει την καταστροφή των χωριών στη Δυτική Όχθη, βρίσκεται κρατούμενος - Η ανακοίνωση των IDF και τα αίματα που βρέθηκαν στο σπίτι του
LIFO NEWSROOM
Samsung Electronics: Πέθανε από καρδιακή προσβολή ο ένας από τους δύο CEO της

Διεθνή / Samsung Electronics: Πέθανε από καρδιακή προσβολή ο ένας από τους δύο CEO της

Ο Han υπήρξε από τους βασικούς αρχιτέκτονες της ανόδου της Samsung στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς τηλεοράσεων και ένας από τους πιο επιδραστικούς τεχνολογικούς ηγέτες της τελευταίας τριακονταετίας
THE LIFO TEAM
Βασέλ Άντρα - No Other Land: «Μας επιτίθενται καθημερινά μετά τα Όσκαρ – Μας τιμωρούν για την ταινία»

Διεθνή / Βασέλ Άντρα - No Other Land: «Μας επιτίθενται καθημερινά μετά τα Όσκαρ – Μας τιμωρούν για την ταινία»

Όπως δήλωσε, μετά τη διεθνή αναγνώριση της ταινίας, η οποία κατέκτησε το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στις αρχές Μαρτίου, οι συντελεστές της δέχονται συστηματικές επιθέσεις στα παλαιστινιακά εδάφ
LIFO NEWSROOM