Ο Elijah Addo εργαζόταν στα ακριβότερα εστιατόρια της Γκάνας, αλλά αποφάσισε να στηρίξει τους φτωχούς της χώρας του, ιδρύοντας μία τράπεζα τροφίμων.
Η Food for all Africa συγκεντρώνει τρόφιμα και ετοιμάζει γεύματα για άτομα σε ανάγκη.
Σήμερα η τράπεζα έχει γίνει η μεγαλύτερη στη Δυτική Γκάνα και ο ίδιος ο Addo επισημαίνει πως «ζούμε ένα μοντέλο που υπερβαίνει αυτά που κάνουμε στη Γκάνα».
Η τράπεζα, σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί να αποτελέσει έμπνευση και για άλλους που επιθυμούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε αναξιοπαθούντες.
Το τελευταίο διάστημα, όπως λέει ο σεφ, είναι όλο και περισσότερα τα άτομα που ζητούν βοήθεια καθώς ο πληθωρισμός αυξάνεται σημαντικά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Γκάνας, οι τιμές τροφίμων και ποτών έχουν αυξηθεί κατά 30% φέτος. Μάλιστα, το 28% των πολιτών μπορεί να διαθέσει μόλις ένα δολάριο ημερησίως για την σίτισή του.
Η Food for all Africa έχει ετοιμάσει τουλάχιστον τρία εκατομμύρια γεύματα τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με τον Addo οι πρώτες ύλες προέρχονται από σούπερ μάρκετ και αγρότες, που σκόπευαν να τα πετάξουν.
Ο ίδιος επιμένει πως η σπατάλη φαγητού σημαίνει και χαμένα χρήματα, όπως και έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον.