Ξαφνική κακοκαιρία

Τέλος τα πράσινα μπουκάλια της Sprite

Sprite Facebook Twitter
Φωτ αρχείου: Gift Habeshaw on Unsplash
0

Τα χαρακτηριστικά πράσινα μπουκάλια της Sprite αποσύρονται μετά από τουλάχιστον 60 χρόνια.

Η Coca-Cola ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αλλάζει τη συσκευασία από πράσινη σε διαφανές πλαστικό από την 1η Αυγούστου ως μέρος ευρύτερων προσπαθειών για περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

Το σημερινό πλαστικό της Sprite περιέχει πράσινο τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (PET), ένα πρόσθετο που δεν μπορεί να ανακυκλωθεί σε νέα μπουκάλια, μια βασική πρωτοβουλία για την εταιρεία καθώς προσπαθεί να μειώσει τα πλαστικά απόβλητα.

«Η αφαίρεση χρωμάτων από τα μπουκάλια βελτιώνει την ποιότητα του ανακυκλωμένου υλικού», δήλωσε ο Τζούλιαν Οτσόα, Διευθύνων Σύμβουλος της R3CYCLE, ομάδας που βοηθά την Coca-Cola να βελτιωθεί στον τομέα της ανακύκλωσης.

«Όταν ανακυκλώνονται, τα διαφανή μπουκάλια Sprite μπορούν να μετατραπούν σε μπουκάλια, συμβάλλοντας στην κυκλική οικονομία για το πλαστικό», πρόσθεσε.

Οι πελάτες θα παρατηρήσουν επίσης ένα ανανεωμένο λογότυπο, ενώ η γνωστή πράσινη απόχρωση θα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στις ετικέτες Sprite.

Το 2018, η Coke ανακοίνωσε την πρωτοβουλία «World Without Waste» με απώτερο στόχο τη συλλογή και ανακύκλωση ενός μπουκαλιού ή κουτιού για κάθε ένα που πουλάει μέχρι το 2030.

Με πληροφορίες CNN

Διεθνή
0

Ξαφνική κακοκαιρία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χρονικό του διπλωματικού επεισοδίου Γερμανίας-Τουρκίας, οι Γκρίζοι Λύκοι και το Πολιτικό Ισλάμ

Διεθνή / Euro 2024: Διπλωματικό επεισόδιο Γερμανίας-Τουρκίας μετά το σήμα των Γκρίζων Λύκων από τον Ντεμιράλ

Ο πανηγυρισμός του Τούρκου σκόρερ Μερίχ Ντεμιράλ με τον χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, έρευνα της UEFA και διπλωματικό επεισόδιο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΝΑΤΟ: Μόνο 37% των Ελλήνων έχει θετική άποψη - Τι πιστεύουν οι Τούρκοι

Διεθνή / ΝΑΤΟ: Μόνο 37% των Ελλήνων έχει θετική άποψη - Τι πιστεύουν οι Τούρκοι

Σε Ελλάδα, Ισπανία, Σουηδία οι ιδεολογικώς δεξιοί είναι πολύ πιο πιθανό να δώσουν θετικούς βαθμούς στο ΝΑΤΟ από ό,τι οι αριστεροί - Αντίθετη η εικόνα σε Ουγγαρία, Πολωνία, ΗΠΑ - Μικρή συναίνεση για τη στήριξη στην Ουκρανία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ