Rolling Stone: Ο Τραμπ καυχιόταν ότι είχε «πληροφορίες» για την ερωτική ζωή του Μακρόν

Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Εμανουέλ Μακρόν Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Στη λίστα του FBI, με τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν από το ακίνητο του Ντόναλντ Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο, ένα από αυτά έχει καταχωρηθεί ως «πληροφορίες για τον πρόεδρο της Γαλλίας». Κάτι που για τον Τραμπ υπήρξε θέμα έντονου ενδιαφέροντος για χρόνια. 

Ο Τραμπ έχει καυχηθεί σε κάποιους από τους πιο στενούς συνεργάτες του- τόσο όσο ήταν στον Λευκό Οίκο όσο και μετά την ολοκλήρωση της θητείας του- ότι γνώριζε πληροφορίες για την ερωτική ζωή του Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το Rolling Stone. 

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριζε ότι κάποια από αυτά τα έμαθε μέσω «μυστικών πληροφοριών», που έχει δει ή για τις οποίες έχει ενημερωθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. 

Δεν είναι σαφές εάν το σχετικό με τον Μακρόν έγγραφο που κατάσχεσε το FBI κατά τη διάρκεια της εφόδου έχει κάποια σχέση με την προσωπική ζωή του Γάλλου προέδρου. Ούτε είναι ξεκάθαρο εάν οι πληροφορίες για τον Μακρόν, που κατασχέθηκαν στο Μαρ-α-Λάγκο, προέρχονται από τις μυστικές υπηρεσίες, ούτε καν εάν είναι απόρρητες. 

Όμως και μόνο η αποκάλυψη της ύπαρξης του εγγράφου προκάλεσε αναταραχή και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, σύμφωνα με δύο άλλες πηγές του Rolling Stone, που έχουν γνώση της κατάστασης. Οι προγενέστερες αναφορές του Τραμπ για φερόμενες «αταξίες» του Μακρόν που «πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν», επέτειναν αυτές τις ανησυχίες. 

Τόσο Γάλλοι όσο και Αμερικανοί αξιωματούχοι εργάστηκαν για να εξακριβώσουν τι έχει ο Τραμπ για τον Μακρόν και την γαλλική κυβέρνηση και εάν κάτι από αυτά είναι απόρρητης φύσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Αξιωματούχοι και των δύο χωρών ήθελαν να μάθουν εάν ο εντοπισμός αυτού του φακέλου σημαίνει κάποιου είδους παραβίαση της εθνικής ασφάλειας ή αν ισοδυναμεί με κάποιο ασήμαντο, αλλά κλεμμένο, «αναμνηστικό». 

Εκπρόσωπος της γαλλικής πρεσβείας στις ΗΠΑ δήλωσε στο Rolling Stone ότι η έρευνά τους δεν περιελάμβανε αίτημα προς την κυβέρνηση Μπάιντεν για πληροφορίες σχετικά με τα έγγραφα που ανακτήθηκαν από το Μαρ-α-Λάγκο. 

Από τις αναφορές του Τραμπ για τις φερόμενες «αταξίες» του Μακρόν, δεν έλειπαν οι λεπτομέρειες, ανέφεραν οι πηγές. Ως άτομο διαβόητο για τη διάδοση κουτσομπολιών επί δεκαετίες, γράφει το Rolling Stone, είναι δύσκολο να γνωρίζει κάποιος εάν αυτά που λέει βασίζονται στην πραγματικότητα. «Συχνά, είναι δύσκολο να πεις εάν λέει ανοησίες ή όχι», ανέφερε μία από τις πηγές. 

Οι σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τον Εμανουέλ Μακρόν είχαν πολλές διακυμάνσεις. Αρχικά στήριξε την αντίπαλο του Γάλλου προέδρου, Μαρίν Λεπέν. Αργότερα, ο Μακρόν κάλεσε τον τότε Αμερικανό πρόεδρο στην παρέλαση για την ημέρα της Βαστίλης, το 2017, 

Αλλά, το 2019, ήταν πλέον ξεκάθαρες οι μεταξύ τους εντάσεις. Έπειτα από διαφωνίες μεταξύ των δύο ηγετών για το Ιράν, τη Συρία και το ΝΑΤΟ, ο Τραμπ ακούστηκε να αποκαλεί τον Μακρόν «κακό μπελά», κατά τη διάρκεια επίσκεψης των πρεσβευτών του ΟΗΕ, στον Λευκό Οίκο. Επίσης, η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Στέφανι Γκρίσαμ, σε βιβλίο έγραψε ότι ο Τραμπ είχε αποκαλέσει ιδιωτικά τον Μακρόν «χε@@@». 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ εμπλέκεται σε χυδαία κουτσομπολιά για τις ιδιωτικές ζωές άλλων, σημειώνει το Rolling Stone. Έχει διαδώσει φήμες για Ρεπουμπλικάνο που διεκδικούσε το χρίσμα στο Οχάιο, για να διεκδικήσει μια θέση στη γερουσία. Και το 2016 μίλησε σε εργαζόμενους στην προεκλογική εκστρατεία του για την σχέση δύο παρουσιαστών του MSNBC, που τότε το ζευγάρι δεν την είχε δημοσιοποιήσει ακόμη. 

Άλλοι ηγέτες, πλην του Εμανουέλ Μακρόν, έχουν μπει επίσης στο στόχαστρό τoυ. Στο βιβλίο της, η Στέφανι Γκρίσαμ έγραψε ότι μια φορά, αφού είδε τον Τζάστιν Τριντό στην τηλεόραση- ενώ βρισκόταν στο Air Force One- ο Ντόναλντ Τραμπ την πήρε στην άκρη και έκανε έναν άξεστο ισχυρισμό για τη σεξουαλική ζωή της μητέρας του Καναδού πρωθυπουργού. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM