Ιούνιος του 2013, στον Άλιμο. Ο Τ. καθόταν στην παραλία μόνος του όταν του επιτέθηκε μία ομάδα ανδρών, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτοπροσδιορίστηκαν ως μέλη της Χρυσής Αυγής. Φωνάζοντάς του «Φύγε από την παραλία μας», τού έσπασαν τη μύτη και τον μαχαίρωσαν, πριν καταφέρει να ξεφύγει.
Αιμορραγώντας έφτασε μέχρι την Καλλιθέα, χωρίς κανένας να τον βοηθήσει στον δρόμο. Χωρίς χρήματα, καθώς του τα έκλεψαν όταν αναγκάστηκε να αφήσει τα πράγματά του στην παραλία, στην προσπάθειά του να γλιτώσει από τους άνδρες που τον χτυπούσαν.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τ. δέχεται ρατσιστική επίθεση. Όπως τονίζει όμως, οι δύο επιθέσεις σημειώθηκαν σε διάστημα λίγων μηνών, και ενώ τα προηγούμενα 12 χρόνια της διαμονής του στην Ελλάδα δεν αντιμετώπιζε εχθρική συμπεριφορά.
«Πηγαίνω στη δουλειά μου, στο σπίτι και για καφέ. Δεν κάνω τίποτα άλλο. Δεν πήγα να κλέψω ή να σκοτώσω κανέναν. Είμαι άνθρωπος, σαν όλους τους άλλους, όμως ο κόσμος με βρίζει», λέει ο Τ. «Μου φωνάζουν επειδή είμαι μαύρος. Τι σημαίνει είμαι μαύρος; Δεν είμαι άνθρωπος;».
Όπως ανέφερε το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας στην έκθεση του για το 2013, η συγκεκριμένη χρονιά ήταν κομβικής σημασίας για την εξέλιξη του ρατσιστικού φαινομένου στην Ελλάδα. Το τελευταίο τρίμηνο του έτους οριοθετήθηκε από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την ποινική έρευνα και την προφυλάκιση προσώπων που φέρεται να εμπλέκονταν στη δολοφονία καθώς και ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής με πολλές κατηγορίες, μα κυριότερη ότι συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση. Κατά το τρίμηνο αυτό σημειώθηκε μεγάλη μείωση των περιστατικών ρατσιστικής βίας, μια επισήμανση που ενισχύει την πεποίθηση πως οι αρχές άργησαν πολύ να αναγνωρίσουν την ύπαρξη, το μέγεθος, και την ανάγκη αντιμετώπισης του φαινομένου της ρατσιστικής βίας.
Μόνο το 2013, το Δίκτυο κατέγραψε 166 περιστατικά ρατσιστικής βίας (143 εκ των οποίων αφορούσαν μετανάστες ή πρόσφυγες) με τουλάχιστον 320 θύματα. Δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα στοιχεία για το 2014.