New York Times: Η Amazon ετοιμάζεται να απολύσει 10.000 εργαζομένους

New York Times: Η Amazon ετοιμάζεται να απολύσει 10.000 εργαζομένους Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/FRIEDEMANN VOGEL
0

Η Amazon ετοιμάζεται να απολύσει περίπου 10.000 εργαζομένους της, σύμφωνα με τους New York Times.

Αν επιβεβαιωθεί αυτό, η διαδικτυακή πλατφόρμα πωλήσεων θα γίνει ο τελευταίος αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας που θα απαντήσει στην οικονομική κρίση με περικοπή μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας.

Ο αριθμός των απολύσεων που σχεδιάζει η Amazon αντιπροσωπεύει λίγο λιγότερο από το 1% του μισθολογικού κόστους του ομίλου, ο οποίος είχε 1,6 εκατομμύριο εργαζόμενους παγκοσμίως στο τέλος του 2021.

Ένας σημαντικό μέρος του προσωπικού του κολοσσού αυτού αποτελείται από εποχικούς εργαζόμενους, που προσλαμβάνονται σε περιόδους αυξημένης δραστηριότητας, ιδίως την περίοδο των διακοπών στο τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τους NYT, οι περικοπές αυτές αφορούν θέσεις εργασίας στο τμήμα Amazon Devices (ηλεκτρονικές συσκευές εξοπλισμένες με φωνητικό βοηθό Alexa ή αναγνώστες Kindle), στο τμήμα λιανικών πωλήσεων καθώς και στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού. Ωστόσο, η κατανομή ανά χώρα δεν προσδιορίζεται.

Η αμερικανική εφημερίδα διευκρινίζει επίσης ότι ο συνολικός αριθμός των απολύσεων είναι πιθανό να αλλάξει. Εάν επιβεβαιωθεί, θα είναι το μεγαλύτερο σχέδιο απολύσεων στην ιστορία της εταιρείας.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η Amazon δεν απάντησε αμέσως.

Η εταιρεία είχε ήδη ανακοινώσει πάγωμα προσλήψεων στα γραφεία της πριν από δύο εβδομάδες.

Την περασμένη Τετάρτη, η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, ανακοίνωσε την περικοπή 11.000 θέσεων εργασίας που πλήττει περίπου το 13% του εργατικού της δυναμικού.

Δύο εταιρείες της Silicon Valley, η εξειδικευμένη στις υπηρεσίες πληρωμών Stripe και η πλατφόρμα κρατήσεων αυτοκινήτων με οδηγό σοφέρ, Lyft, ανακοίνωσαν επίσης πρόσφατα απολύσεις σε μεγάλη κλίμακα.

Το Twitter, που πρόσφατα εξαγοράστηκε από τον Έλον Μασκ, απέλυσε περίπου τους μισούς από τους 7.500 υπαλλήλους του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM