Πλαίσιο: Πρόταση από την οικογένεια Γεράρδου για έξοδο από το Χρηματιστήριο

Πλαίσιο: Αποχωρεί από το Χρηματιστήριο Αθηνών Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Πλαίσιο Computers, Γιώργος Γεράρδος και ο διευθύνων σύμβουλος, Κωνσταντίνος Γεράρδος προχώρησαν στην υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρείας με στόχο τη διαγραφή των μετοχών από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το προσφερόμενο τίμημα ανέρχεται στα 4,58 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Γεώργιος Γεράρδος ο οποίος κατέχει άμεσα 66,71% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας και ο Κωνσταντίνος Γεράρδος, ο οποίος κατέχει άμεσα 15,47% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας (αθροιστικά κατέχουν το 82,18% των δικαιωμάτων ψήφου στην εταιρεία) υπέγραψαν συμφωνία με την οποία συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, να συντονιστούν μεταξύ τους προκειμένου να επιδιώξουν (α) κοινούς στρατηγικούς στόχους ως προς τον έλεγχο της εταιρείας και (β) τη διαγραφή της από το ΧΑ.

Περαιτέρω, οι βασικοί μέτοχοι συμφώνησαν τον τρόπο άσκησης της εταιρικής διακυβέρνησης της εταιρείας, τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, καθώς και ορισμένους περιορισμούς και ορισμένα δικαιώματα εκάστου εξ αυτών αναφορικά με τη μεταβίβαση των μετοχών τους.

Η Δημόσια Πρόταση αφορά στην απόκτηση του συνόλου των μετοχών τις οποίες δεν κατείχαν ο Γεώργιος Γεράρδος και τα συντονισμένα πρόσωπα κατά την ημερομηνία της δημόσιας πρότασης, δηλαδή 3.932.952 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 17,82% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι ο Γεώργιος Γεράρδος προσφέρει 4,58 ευρώ σε μετρητά, για κάθε μετοχή της δημόσιας πρότασης που του προσφέρεται νόμιμα και έγκυρα εντός της περιόδου αποδοχής.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Οικονομία / «Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Η πίεση από τις αγορές και η εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ-ΕΕ, με την κλιματική κρίση να επηρεάζει πλέον την αγροτική παραγωγή, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τον κλάδο του καφέ διεθνώς
LIFO NEWSROOM
«Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οικονομία / «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το Σάββατο, 12 Απριλίου και ώρα 10:30, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης  θα συντονίσει συζήτηση με το καθόλα επίκαιρο θέμα «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» (Rules or Power-Based World Order: the EU view).
LIFO NEWSROOM
Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM