Σεξουαλική παρενόχληση: Διευθυντής την χτύπησε στα οπίσθια με χάρακα- Πήρε αποζημίωση 90.000 λιρών

Σεξουαλική παρενόχληση: Διευθυντής την χτύπησε στα οπίσθια με χάρακα- Πήρε αποζημίωση 90.000 λιρών Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Διακανονισμός ύψους 90.000 λιρών έγινε στη Βόρεια Ιρλανδία για τη διευθέτηση υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης σε χώρο εργασίας, με θύμα μια γυναίκα την οποία διευθυντής της χτύπησε στα οπίσθια με χάρακα. 

Το περιστατικό συνέβη το 2021, κατά τη διάρκεια μίτινγκ στον χώρο εργασίας. Διευθυντής ζήτησε από εργαζομένη να σηκωθεί, να γυρίσει από την άλλη πλευρά και στη συνέχεια τη χτύπησε στα οπίσθια με έναν χάρακα. «Συγγνώμη, έπρεπε να το κάνω», της είπε.

Η εργαζόμενη ρώτησε άλλον διευθυντή, που ήταν παρών, αν αυτό επιτρεπόταν. Όμως, οι δύο άνδρες- σύμφωνα με την καταγγελία της- αντιμετώπισαν το συμβάν ως αστείο και είπαν τι είχε συμβεί σε άλλους εργαζομένους που προσήλθαν για το μίτινγκ.  

Η γυναίκα δήλωσε στους εργοδότες της ότι δεν θα επιστρέψει στη δουλειά μέχρι να αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Απέρριψε την πρόταση να συναντήσει ένα πιο υψηλόβαθμο στέλεχος και τον διευθυντή που έκανε την απρεπή κίνηση, σε καφετέρια εκτός γραφείου για να επιλυθεί το ζήτημα, καθώς θεώρησε ότι ήταν απρεπές. Ο άνδρας που κατήγγειλε η εργαζόμενη αργότερα παραιτήθηκε. 

Στη συνέχεια, η γυναίκα έκανε καταγγελία στον εργοδότη της, όμως πέρασαν πέντε εβδομάδες προτού ασχοληθούν με την υπόθεση. Σαν να μην έφτανε αυτό, στα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργήθηκε διατυπώθηκαν «αναληθή και απαξιωτικά σχόλια» για εκείνη, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα. 

Η ίδια προσέφυγε κατά της διαχείρισης της καταγγελίας της και παραιτήθηκε. Μάλιστα, ο- πρώην πλέον- εργοδότης της, υποστήριξε πως η εργαζομένη «ντυνόταν και συμπεριφερόταν με προκλητικό τρόπο», ισχυρισμό που η ίδια απορρίπτει.

Η υπόθεση αυτή είναι σοκαριστική, δήλωσε, η Geraldine McGahey, επικεφαλής της επιτροπής ισότητας της Βόρειας Ιρλανδίας. Η έρευνα μετά την καταγγελία έκανε την εργαζόμενη να νιώθει «ως θύτης και όχι θύμα», συμπλήρωσε. 

«Πιστεύω ότι δείχνει πολύ ξεκάθαρα πως αυτή η εταιρεία έχει μια πραγματικά τοξική κουλτούρα και δεν σεβάστηκαν ούτε έχουν κάποια εκτίμηση για τις εργαζόμενες», τόνισε η McGahey. 

Πέρα από το οικονομικό σκέλος του διακανονισμού, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να συνεργαστεί με την επιτροπή, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η εταιρεία έχει συνολική πολιτική για τη σεξουαλική παρενόχληση, όπως και ότι τα στελέχη της έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση για το ζήτημα. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Ασθένεια εξαπλώνεται μέσω του νερού - Τουλάχιστον 24 νεκροί

Διεθνή / Σουδάν: Ασθένεια εξαπλώνεται μέσω του νερού - Τουλάχιστον 24 νεκροί

Το ξέσπασμα της επιδημίας ακολούθησε επιδρομή drone στον κεντρικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Ουμ Νταμπακάρ, που προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα ως προς την πρόσβαση σε πόσιμο νερό στην πόλη Κόστι
LIFO NEWSROOM
Ο Μπαρντελά ακύρωσε ομιλία του στις ΗΠΑ αφού πρώην σύμβουλος του Τραμπ εμφανίστηκε να κάνει «ναζιστική χειρονομία»

Διεθνή / Ο Μπαρντελά ακύρωσε ομιλία του στις ΗΠΑ μετά τη «ναζιστική χειρονομία» του πρώην σύμβουλου του Τραμπ, Στιβ Μπάνον

O Γάλλος ακροδεξιός ηγέτης ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει σε συνέδριο συντηρητικών, προτού ακυρώσει την εμφάνισή του λόγω της χειρονομίας του Στιβ Μπάνον
LIFO NEWSROOM