Οι Ρώσοι ολιγάρχες έχασαν 95 δισ. δολάρια το 2022 εν μέσω των δυτικών κυρώσεων

Οι Ρώσοι ολιγάρχες έχασαν 95 δισ. δολάρια το 2022 εν μέσω των δυτικών κυρώσεων Facebook Twitter
Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς - Φωτ.: EPA.
0

Οι κορυφαίοι Ρώσοι ολιγάρχες έχασαν σχεδόν 95 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος εν μέσω των κυρώσεων που επέβαλε η Δύση μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημειώνει ο Guardian, οι Ρώσοι ολιγάρχες χάνουν περίπου 330 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα από τη στιγμή που ο Πούτιν ξεκίνησε τη ρωσική εισβολή. 

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, πρώην ιδιοκτήτης της Chelsea, κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες με την περιουσία του να συρρικνώνεται κατά 57% φέτος και να διαμορφώνεται στα 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Ο Αμπράμοβιτς ήταν ένας από τους πρώτους ολιγάρχες που υπέστησαν κυρώσεις, με τη Βρετανία να τον κατηγορεί για «σαφείς διασυνδέσεις» με τον Πούτιν. 

Η περιουσία του Γκενάντι Τιμτσένκο, ενός δισεκατομμυριούχου επενδυτή στον τομέα της ενέργειας και στενού φίλου του Πούτιν, μειώθηκε κατά 48% στα 11,8 δισεκατομμύρια δολάρια και ο Σουλεϊμάν Κερίμοφ, ένας άλλος σύμμαχος του Ρώσου προέδρου, έχασε 41%, πέφτοντας στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη.

Συνολικά, δεκάδες Ρώσοι ολιγάρχες που παρακολουθούνται από την καθημερινά ενημερωμένη λίστα του Bloomberg έχουν χάσει περίπου 95 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι απώλειές τους ωχριούν μπροστά σε εκείνες που υπέστησαν φέτος δισεκατομμυριούχοι της Δύσης, που ασχολούνται κυρίως με τον τομέα της τεχνολογίας, όπως ο Έλον Μασκ, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ και ο Τζεφ Μπέζος.  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM