Ένα AI μιμείται τον ανθρώπινο γραφικό χαρακτήρα - Έχει διαφορετικά στυλ γραφής

Ένα AI μιμείται τον ανθρώπινο γραφικό χαρακτήρα - Έχει διαφορετικά στυλ γραφής Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Ένα ΑΙ (τεχνητή νοημοσύνη) που ονομάζεται calligrapher αποτελεί ένα νευρωνικό δίκτυο το οποίο έχει τη δυνατότητα να μιμείται τον ανθρώπινο γραφικό χαρακτήρα.

Οι χρήστες πρέπει απλώς να πληκτρολογήσουν μια λέξη, φράση ή πρόταση και να περιμένουν μερικά δευτερόλεπτα μέχρι η σελίδα να αποδώσει τα γράμματα σε εννέα διαφορετικά στυλ γραφής, καθένα από τα οποία μπορεί να ρυθμιστεί περαιτέρω ανάλογα με την αναγνωσιμότητα και το πάχος των γραμμάτων.

Πώς ακριβώς «γράφει» ο αλγόριθμος κάθε λέξη; Το ανακυκλούμενο νευρωνικό δίκτυο (RNN) αξιοποιεί τη βάση δεδομένων γραφής IAM On-Line Handwriting Database, η οποία περιλαμβάνει δείγματα γραφής από 221 άτομα, για να καθορίσει το στυλ που θα χρησιμοποιήσει. 

Αν και οι γραμματοσειρές γραφής υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, κάθε χαρακτήρας συχνά περιορίζεται σε ένα καθορισμένο στυλ. Ωστόσο, για το calligrapher.ai, κάθε γράμμα είναι διαφορετικό, δίνοντας στο κείμενο μια πιο αυθεντική εμφάνιση. 

Ένα πρόβλημα βέβαια, του calligrapher.ai είναι ότι λόγω της βάσης δεδομένων του είναι ιδιαίτερα προσαρμοσμένο στην αγγλική γλώσσα, με τους χρήστες να αναφέρουν προβλήματα όταν πρόκειται να βάλει για παράδειγμα τόνους που περιλαμβάνονται σε άλλες γλώσσες. 

Με πληροφορίες από Design Taxi

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Τech & Science / Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Δεκάδες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα εμβόλια δεν σχετίζονται με τον αυτισμό, καθώς οι επιστήμονες αναζητούν την εξήγηση της αύξησής του στην παγκόσμια κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Η Meta ανακοίνωσε ότι σταματάει το fact-checking. Πώς θα ξέρουμε αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Τech & Science / Πώς θα γνωρίζουμε πλέον αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Το Facebook, το Instagram και το Threads παύουν να κάνουν fact-checking στις αναρτήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τι σημαίνει αυτό για τα feeds και πώς μπορούμε να αποφύγουμε να πέσουμε θύματα παραπληροφόρησης;
LIFO NEWSROOM