25η Μαρτίου: Στα ύψη η τιμή του μπακαλιάρου, σχεδόν 23 ευρώ το κιλό

25η Μαρτίου: Στα ύψη η τιμή του μπακαλιάρου - Φτάνει τα 23 ευρώ το κιλό Facebook Twitter
Φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
0

Την ανιούσα έχει πάρει η τιμή του μπακαλιάρου, το παραδοσιακό φαγητό της 25ης Μαρτίου, καθώς «αγγίζει» τα 23 ευρώ το κιλό.

Φέτος ο μπακαλιάρος α’ ποιότητας Ισλανδίας κυμαίνεται από 19,80-22,80 ευρώ το κιλό, ενώ πέρσι από 18-20 το κιλό, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Mega.

Οι καταναλωτές έχουν αρχίσει την έρευνα αγοράς από ιχθυοπωλείο σε ιχθυοπωλείο για να βρουν τις καλύτερες τιμές, με την 25η να απέχει λίγες μέρες. 

«Αν και το κατεξοχήν  φαγητό είναι μπακαλιάρος σκορδαλιά, το παραδοσιακό, ο κόσμος έχει αρχίσει και ψωνίζει ψάρια» σημείωσε υπεύθυνος καταστήματος της ψαραγοράς. 

Πιθανό κρίνεται ο κατεψυγμένος μπακαλιάρος να μπει στο καλάθι του νοικοκυριού την ερχόμενη εβδομάδα. 

Σημειώνεται πως το καλάθι αναμένεται να πάρει τρίμηνη παράταση, καθώς η διάρκειά του είναι έως και τις 31 Μαρτίου. Ενόψει του εορτασμού του Πάσχα, γίνονται κινήσεις για να υπάρχει καλάθι τόσο για τα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας, όσο και για δώρα.

Το «πασχαλινό καλάθι» ουσιαστικά θα πάρει τη θέση του «καλαθιού της Σαρακοστής», λίγες μέρες πριν από το Πάσχα και θα δημιουργηθεί για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών στις αγορές τροφίμων για το πασχαλινό τους τραπέζι. Σε αυτό το νέο «καλάθι» αναμένεται να μπουν επιπλέον είδη στην κατηγορία του κρέατος, το αρνί και το κατσικάκι, επίσης το τσουρέκι καθώς και τα σοκολατένια αβγά.

«Είμαστε ήδη σε συζητήσεις με την αγορά του κρέατος για να δούμε που θα κυμανθεί φέτος το κατσικάκι και το αρνάκι του Πάσχα. Και εκεί πιστεύω ότι θα μπορέσουμε με τα μέτρα που λαμβάνουμε να συγκρατήσουμε τις τιμές και να βοηθήσουμε τον κόσμο να αγοράσει για το πασχαλινό τραπέζι όσο γίνεται καλύτερα» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα, θα λειτουργήσει και το «καλάθι του νονού/ας», το οποίο είναι αντίστοιχο με εκείνο που εφαρμόστηκε την περίοδο των Χριστουγέννων, στα καταστήματα παιχνιδιών. Οι κατηγορίες παιχνιδιών που θα περιλαμβάνει αναμένεται να είναι παρόμοιες με εκείνες στο «καλάθι του Άη Βασίλη». Θα προστεθούν οι λαμπάδες για τις αγορές των νονών στα βαφτιστήρια τους. Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες στο «καλάθι του Άη Βασίλη» ήταν: Επιτραπέζια / Παζλ, Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης), βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια), οχήματα - τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα), λούτρινα, μουσικά παιχνίδια.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για την υποβολή νέων αιτήσεων για αυξημένη επιδότηση

Οικονομία / Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για την υποβολή νέων αιτήσεων για αυξημένη επιδότηση

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, επιδοτεί την επισκευή και ανακαίνιση κατοικιών για εκμίσθωση, με δικαιούχους ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές ακινήτων που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια
LIFO NEWSROOM
Airbnb: Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 20.000 ευρώ - Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ με τις νέες προδιαγραφές

Οικονομία / Airbnb: Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 20.000 ευρώ - Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ με τις νέες προδιαγραφές

Όταν οι έλεγχοι διενεργούνται από μικτά κλιμάκια υπαλλήλων του υπουργείου Τουρισμού με τη συμμετοχή και ελεγκτών της ΑΑΔΕ, εκτός από τον έλεγχο προδιαγραφών βραχυχρόνιας μίσθωσης θα γίνεται και επιτόπιος φορολογικός έλεγχος
LIFO NEWSROOM
Σκυλακάκης: Προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός για «Εξοικονομώ» και «Αλλάζω σύστημα θέρμανσης και θερμοσίφωνα»

Οικονομία / Σκυλακάκης: Προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός για «Εξοικονομώ» και «Αλλάζω σύστημα θέρμανσης και θερμοσίφωνα»

Σε σχέση δε με τις καθυστερήσεις στα προηγούμενα «Εξοικονομώ», είπε ότι δεν οφείλονται στην έλλειψη των πόρων αλλά στις διαδικασίες και τους ελέγχους που εφαρμόζονται από την ΕΕ, παράγοντες που έχουν εξαλειφθεί στα νέα προγράμματα
LIFO NEWSROOM