Ρωσία: Προφυλακιστέος δημοσιογράφος της Wall Street Journal - Κατηγορείται για κατασκοπεία

Ρωσία: Προφυλακιστέος δημοσιογράφος της Wall Street Journal - Κατηγορείται για κατασκοπεία Facebook Twitter
Φωτ.: Wall Street Journal
0

Υπό κράτηση για δύο μήνες έθεσε ρωσικό δικαστήριο τον δημοσιογράφο της Wall Street Journal, Ιβάν Γκερσκόβιτς ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για κατασκοπεία

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση καθώς είναι η πρώτη φορά μετά τον Ψυχρό Πόλεμο που ένας δημοσιογράφος αμερικανικού ΜΜΕ όχι μόνο συλλαμβάνεται στη Ρωσία για κατασκοπεία αλλά κρίνεται και προφυλακιστέος.

«Με απόφαση του δικαστηρίου Λεφόρτοβο της Μόσχας της 30ης Μαρτίου 2023 σχετικά με τον Γκερσκόβιτς Ιβάν τον έκρινε ύποπτο για διάπραξη εγκλήματος [...], επιλέχθηκε προληπτικό μέτρο προφυλάκισής του [...] μέχρι τις 29 Μαΐου, 2023», ανέφερε το δικαστήριο σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Η κράτησή του μπορεί να παραταθεί στο τέλος αυτής της περιόδου.

Νωρίτερα σήμερα, η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε ότι ο ανταποκριτής της WSJ συνελήφθη στην πόλη Γεκατερίνμπουργκ των Ουραλίων ως ύποπτος για κατασκοπεία. Η FSB ανέφερε πως ο Γκέρσκοβιτς «ενεργούσε υπό τις οδηγίες της αμερικανικής πλευράς και συνέλλεγε πληροφορίες που αποτελούν κρατικό μυστικό για τις δραστηριότητες μίας εκ των εταιρειών της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας». 

Η Υπηρεσία δεν διευκρίνισε πότε έγινε η σύλληψη, αλλά σημείωσε ότι σταμάτησε τις «παράνομες δραστηριότητες» του Αμερικανού δημοσιογράφου.

Ο Γκέρσκοβιτς είναι μέλος του γραφείου της Wall Street Journal στη Μόσχα και έχει διαπίστευση για να εργάζεται ως δημοσιογράφος στη Ρωσία, από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.  

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM
Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Διεθνή / Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου υποστήριξε ότι η δουλειά του του παρείχε τα ίδια οφέλη με τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες, αλλά το δικαστήριο στις Βρυξέλλες διαφώνησε
LIFO NEWSROOM