Twitter: Υπηρεσία άρθρων επί πληρωμή προανήγγειλε ο Έλον Μασκ

Twitter: Υπηρεσία άρθρων επί πληρωμή προανήγγειλε ο Έλον Μασκ Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Νέα υπηρεσία προανήγγειλε ο Έλον Μασκ για το Twitter, η οποία θα δίνει δυνατότητα αγοράς μεμονωμένων άρθρων εφημερίδων.

Η ανάρτηση του Έλον Μασκ δεν παρέχει πολλές λεπτομέρειες, ωστόσο σημειώνει πως το Twitter θα προσφέρει σύντομα στους χρήστες του τη δυνατότητα να αγοράζουν μεμονωμένα άρθρα εφημερίδων.

Πάντως ειδικοί σημειώνουν ότι πρόκειται για ένα οικονομικό μοντέλο το οποίο έχει κατά καιρούς δοκιμαστεί από άλλες πλατφόρμες στο παρελθόν, χωρίς επιτυχία.

«Από τον επόμενο μήνα, αυτή η πλατφόρμα  θα επιτρέπει σε εκδότες μέσων ενημέρωσης να χρεώνουν αναγνώστες ανά άρθρο, με ένα απλό κλικ», έγραψε ο ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ.

Μιλώντας για την τελευταία του αυτή ιδέα ο Μασκ είπε: «Αυτή θα επιτρέψει σε χρήστες που δεν πληρώνουν μηνιαία συνδρομή να πληρώνουν υψηλότερη τιμή ανά άρθρο, όταν θέλουν περιστασιακά να διαβάζουν ένα άρθρο», διευκρίνισε προσθέτοντας: «Έτσι, όλοι κερδίζουν και τα μέσα ενημέρωσης και οι αναγνώστες». Ωστόσο, ο ίδιος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τιμές, ή τη λειτουργία αυτού του νέου μοντέλου.

Η ιδέα μιας πλατφόρμας που επιτρέπει την αγορά μεμονωμένων άρθρων εφημερίδων, σε ένα μοντέλο εναλλακτικό, κάτι ανάμεσο στη δωρεάν διαδικτυακή πρόσβαση σε έντυπα μέσα ενημέρωσης με χρηματοδότηση από διαφημίσεις και στις συνδρομές, δεν είναι νέα, και δεν έχει στεφθεί με επιτυχία στο παρελθόν.

Η δανέζικη νεοφυής επιχείρηση Blendle δεν τα κατάφερε με το δικό της μοντέλο δημιουργώντας ένα είδος iTunes δημοσιογραφικού περιεχομένου.

Η ιδέα πάντως του Έλον Μάσκ προϋποθέτει την σύμφωνη γνώμη και των εκδοτών του Τύπου, οι οποίοι θα πρέπει να συμφωνήσουν να συνδέσουν το περιεχόμενό τους στην πλατφόρμα, κάτι που δεν φαίνεται να είναι πρακτικά εύκολο.

Με δεδομένες τις αποτυχημένες παρόμοιες προσπάθειες αυτού του μοντέλου, αλλά και της φήμης του Twitter, η οποία, από τότε που πέρασε στα χέρια του Μασκ, αμαυρώνεται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέβιν Σπέισι: «Ίσως ήμουν κι εγώ θύμα του» λέει ο Γκάι Πιρς - «Ωρίμασε» του απάντησε

Διεθνή / Κέβιν Σπέισι: «Ίσως ήμουν κι εγώ θύμα του» λέει ο Γκάι Πιρς - «Ωρίμασε», του απάντησε

«Τους είπες ότι ένα χρόνο αφότου γυρίσαμε το "L.A. Confidential" πέταξες στη Σαβάνα μόνο και μόνο για να περάσεις χρόνο μαζί μου;» συνέχισε o Σπέισι σε βίντεο, με το οποίο απάντησε στις νέες καταγγελίες
LIFO NEWSROOM