Εκλογές 2023 - ΥΠΕΣ για απόσυρση Κατρούγκαλου: Η υποψηφιότητά του παραμένει σε ισχύ

Εκλογές 2023 - ΥΠΕΣ για απόσυρση Κατρούγκαλου: Η υποψηφιότητά του παραμένει σε ισχύ Facebook Twitter
Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
0

Διευκρινίσεις παρέχει το υπουργείο Εσωτερικών όσον αφορά στις εξελίξεις γύρω από τον Γιώργο Κατρούγκαλο και την ανακοίνωσή του πως αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές από τη διεύθυνση εκλογών ξεκαθάρισαν πως, παρά την ανακοίνωσή του, η υποψηφιότητα του Γιώργου Κατρούγκαλου παραμένει σε ισχύ καθώς έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο.

Σε περίπτωση που ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώσει τις απαραίτητες ψήφους για εκλογή, τότε θα έχει το δικαίωμα να παραδώσει την έδρα του.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανακοίνωσε την απόφασή του να μην κατέλθει, τελικώς, στις εκλογές μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές. 

«Η λογική της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ήταν ό,τι πληρώνει ο μισθωτός- 20% του μισθού του- να το πληρώνει και ο ελεύθερος επαγγελματίας. Αυτό κατέληξε στο 80% των περιπτώσεων σε μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές από όσες πλήρωναν πριν. Πράγματι το 20% των ελεύθερων επαγγελματιών που είχαν υψηλότερα εισοδήματα, βρέθηκαν να χρειάζεται να υποστούν τις συνέπειες και δύο μεταρρυθμίσεων, της ασφαλιστικής και της φορολογικής. Άρα, ενώ και οι δύο αυτοτελώς καλές μεταρρυθμίσεις ήταν, όταν κάποιος πρέπει να πληρώσει το 100% προκαταβολής του φόρου της επόμενης χρονιάς και ταυτόχρονα να πληρώσει το 20% επί του εισοδήματός του, επιβαρύνθηκαν υπέρμετρα. Για αυτό πήραμε διορθωτικά μέτρα» είπε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Blue Sky.

Στην ανακοίνωσή του για την απόσυρση, ανέφερε πως επρόκειτο για «προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό», αλλά τόνισε πως «αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του, μετά την ανακοίνωση του Γιώργου Κατρούγκαλου, ανέφερε πως «όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή».

«Το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία είναι απόλυτα σαφές ως προς αυτό. Είναι το συλλογικό μας όραμα, η ηθική μας υποχρέωση, που μας δεσμεύει να το κάνουμε πράξη» συμπλήρωσε το κόμμα, ενώ καταλήγοντας ανέφερε πως «Ο ελληνικός λαός την Κυριακή θα κληθεί να προσυπογράψει με την ψήφο του το Συμβόλαιο Αλλαγής και Εμπιστοσύνης και μόνο αυτό. Και να μας κρίνει από την υλοποίησή του».

Από πλευράς κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος σχολίασε πως «έφυγε κακήν κακώς γιατί είναι "μαρτυριάρης"».

«Πιάστηκαν στα πράσα και έφυγε κακήν κακώς γιατί είναι "μαρτυριάρης"», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Κάθε μέρα που περνάει η προοδευτική Βαβέλ αποκαλύπτεται και καταρρέει. Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών». 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Πολιτική / Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Η απουσία της συγκεκριμένης δήλωσης έχει προκαλέσει υποψίες ότι ο Κασσελάκης ενδεχομένως επιδιώκει την ανατροπή της απόφασης της καθαίρεσής του στο επικείμενο Συνέδριο του κόμματος
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τη θέση της, ενώ το ΠΑΣΟΚ κερδίζει έδαφος, με την εσωκομματική μάχη για την ηγεσία να παραμένει αμφίρροπη
LIFO NEWSROOM