Αλέξης Γεωργούλης: Την Πέμπτη η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας – Το σκεπτικό της απόφασης

Αλέξης Γεωργούλης: Την Πέμπτη η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας – Το σκεπτικό της απόφασης Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Αύριο, Πέμπτη 1η Ιουνίου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη.

Η ψηφοφορία θα λάβει χώρα κατόπιν αιτήματος των βελγικών αρχών για καταγγελία βιασμού που έχει γίνει εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη προ τριετίας.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα των βελγικών αρχών ανακοίνωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα στις 17 Απριλίου και στις 30 Μαΐου η Επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε ομόφωνα υπέρ της άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.

Η συνήγορος του ευρωβουλευτή, Σταματία Μάλλα, σε σημερινή δήλωσή της αναφέρει τα εξής: «Η επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο Αλέξης Γεωργούλης παραιτήθηκε από το δικαίωμα ακρόασης προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία άρσης ασυλίας του, καθώς και τη θέση του ίδιου, ο οποίος πολλάκις δήλωσε ότι επιθυμεί την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, διαβίβασε στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την εγκριτική της απόφαση, προκειμένου αυτή να ψηφιστεί στην Ολομέλεια. Σημειωτέον είναι ότι το Κοινοβούλιο μπορεί εύλογα να λάβει υπόψιν τη θέση του ευρωβουλευτή προκειμένου να αποφασίσει αν θα άρει ή όχι την ασυλία του και έτσι η θέση του Αλέξη Γεωργούλη υπέρ της άρσης παίζει καταλυτικό ρόλο για την ταχύτερη πρόοδο της διαδικασίας».

Η Σταματία Μάλλα ανέφερε επίσης ότι ο Αλέξης Γεωργούλης είχε προτείνει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές του Βελγίου να εμφανισθεί και να παράσχει εξηγήσεις, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας άρσης της ασυλίας του στον συντομότερο δυνατό χρόνο χαρακτηρίζεται «θετική» από τη δικηγόρο του, καθώς κατόπιν τούτου ο Αλέξης Γεωργούλης αναμένεται να κληθεί από τις αρχές «προκειμένου να καταθέσει και να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της καταγγελίας και των διαλαμβανομένων στη δικογραφία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM