Διάγγελμα Πούτιν: Οι οργανωτές της ανταρσίας θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη

Πούτιν: Οι οργανωτές της ανταρσίας θα τιμωρηθούν Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images / Αρχείου
0

Διάγγελμα στον ρωσικό λαό παραχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν μερικά 24ωρα μετά την ανταρσία της παραστρατιωτικής ομάδας της Wagner εναντίον του Κρεμλίνου.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι «οι οργανωτές αυτής της εξέγερσης θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» χαρακτηρίζοντας την πρόσφατη ανταρσία της Wagner ως «εγκληματική δραστηριότητα που αποσκοπεί στην αποδυνάμωση της χώρας». Παράλληλα, τόνισε ότι η Δύση ήθελε να δει τους Ρώσους στρατιώτες να αλληλοσκοτώνονται.

Όπως τόνισε σε άλλο σημείο, η εξέγερση ήταν «καταδικασμένη να αποτύχει και οι οργανωτές της, παρόλο που έχασαν την αίσθηση του σωστού και του λάθους, δεν θα μπορούσαν να μην το έχουν συνειδητοποιήσει αυτό».

Κατηγόρησε επίσης την Ουκρανία για εμπλοκή στην υπόθεση κάνοντας λόγο για «εκδίκηση λόγω της αποτυχημένης αντεπίθεσής τους».

Ο Πούτιν ευχαρίστησε το ρωσικό λαό για την «υποστήριξη, τον πατριωτισμό και την αλληλεγγύη» του αλλά και τον Λευκορώσο πρόεδρο, Αλεξάντερ Λουκασένκο για τη διαμεσολάβησή του ώστε να αποφευχθεί η ευθεία σύγκρουση μεταξύ μονάδων του ρωσικού στρατού. 

«Σχεδόν το σύνολο της ρωσικής κοινωνίας ήταν ενωμένο από την ευθύνη [που ένιωσε] να υπερασπιστεί την πατρίδα του», είπε χαρακτηριστικά. 

Ευχαρίστησε επίσης τους αξιωματούχους της Wagner που «πήραν τη σωστή απόφαση να σταματήσουν για να αποτρέψουν την αιματοχυσία». Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι μισθοφόροι της παραστρατιωτικής ομάδας είναι «πατριώτες» που «χρησιμοποιήθηκαν» από τους οργανωτές της ανταρσίας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φάνηκε επίσης να υπονοεί στο διάγγελμά του ότι η ομάδα Wagner θα κλείσει, λέγοντας ότι οι μαχητές της μισθοφορικής οργάνωσης έχουν την επιλογή να υπογράψουν συμβόλαιο με το υπουργείο Άμυνας. Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι θα τηρήσει την υπόσχεσή του να επιτρέψει στους μαχητές της Wagner να μετεγκατασταθούν στη Λευκορωσία εάν το επιθυμούν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

Διεθνή / Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

 Μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να γδυθούν από τη μέση και πάνω για τις ετήσιες ιατρικές εξετάσεις
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Τech & Science / Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Οι αλγόριθμοι του YouTube και κάποιων social media εξιδανικεύουν σωματότυπους και ενοχοποιούν τα παιδιά με αυξημένο βάρος σώματος - Ενδεικτικό το γεγονός ότι στη Βρετανία ένα στα 4 κορίτσια δεν είναι ευχαριστημένο με την εμφάνισή του
LIFO NEWSROOM