ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση για εκλογή προέδρου τον Σεπτέμβριο- Φάμελλος για επικεφαλής της ΚΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση για εκλογή προέδρου τον Σεπτέμβριο- Φάμελλος για επικεφαλής της ΚΟ Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Εκλογή νέου προέδρου τον Σεπτέμβριο, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, ήταν η πρόταση που έκανε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. 

Η 13η Ιουλίου φαίνεται η πιο πιθανή ημερομηνία για τη διεξαγωγή της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση την εισήγηση της Ράνιας Σβίγγου στη συνεδρίαση η οποία είναι σε εξέλιξη από το μεσημέρι. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν συμμετέχει στη συνεδρίαση, ενώ απών είναι και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

Ακόμη, πρότεινε τη διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου στα τέλη Αυγούστου και εκλογή της νέας ηγεσίας από τη βάση στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η «Ομπρέλα» επιμένει στην εκλογή νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εντός του Ιουλίου, ακόμη κι αν χρησιμοποιηθούν ψηφιακά μέσα για αυτό, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Σε ό,τι αφορά στα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις θέσεις ευθύνης στην κοινοβουλευτική ομάδα μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, η Κίνηση Μελών προκρίνει τον Σωκράτη Φάμελλο για πρόεδρο και τον Διονύση Καλαματιανό για γραμματέα. 

Για τη θέση της επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής προτάθηκε και η Σία Αναγνωστοπούλου, ενώ για αντιπρόεδρος της Βουλής το επικρατέστερο πρόσωπο είναι η Όλγα Γεροβασίλη, αναφέρουν πληροφορίες της «Αυγής». 

Επιπλέον, στελέχη της Κίνησης Μελών προτείνουν τον Νίκο Παππά και την Κατερίνα Νοτοπούλου για τις δύο από τις τρεις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, ενώ για διευθυντής της ΚΟ προτάθηκε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. 

Στο μεταξύ, ο Παύλος Πολάκης φέρεται να εισηγήθηκε την εκλογή νέου γραμματέα και Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής δέχθηκε σφοδρή κριτική για τις θέσεις που διατύπωσε, σύμφωνα με την «Αυγή». 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνού για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM