Αυτή είναι η καλύτερη μέρα και ώρα για να στείλετε επαγγελματικό email

Αυτή είναι η καλύτερη ημέρα και ώρα για να στείλετε επαγγελματικό email Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Νέα έρευνα έδειξε πότε είναι η καλύτερη ώρα για να στείλουμε επαγγελματικό e-mail και να διαβαστεί. 

Συγκεκριμένα, μελέτη του Axios HQ διαπίστωσε ότι οι συνάδελφοι είναι πιο πιθανό να διαβάσουν και να ασχοληθούν με ένα e-mail που αποστέλλεται μεταξύ 15:00 και 18:00 την Κυριακή – με το εντυπωσιακό ποσοστό ανοίγματος του μηνύματος να αγγίζει το 94%.

Σημειώνεται ωστόσο, στην ίδια έρευνα, ότι όποιος το κάνει πράξη, μπορεί «να μείνει με λιγότερους φίλους στο γραφείο», αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλοί ενοχλούνται λαμβάνοντας μηνύματα την ημέρα που ξεκουράζονται.

Οι ερευνητές ανέλυσαν 8,7 εκατομμύρια e-mails από την περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου 2022 και Μαρτίου 2023, από εταιρείες με λιγότερους από 50 υπαλλήλους έως μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.

Ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι πρόκειται, ωστόσο, για ένα ακόμη σημάδι «τεχνολογικής εισβολής» – όπου η εργασία εισβάλλει όλο και περισσότερο στην προσωπική ζωή των εργαζομένων, κάτι που δεν πρέπει να γίνεται.

H χειρότερη ώρα για επαγγελματικό e-mail

Η δεύτερη πιο αποτελεσματική ώρα για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εκτιμάται ότι είναι, πάλι την Κυριακή, το διάστημα από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., εκτιμούν οι ερευνητές, οπότε και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανοίγουν σε ποσοστό 86%.

Η έρευνα κατέδειξε ακόμη, ότι, εν μέσω της εργάσιμης εβδομάδας, το βράδυ της Παρασκευής είναι η χειρότερη ώρα για την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ από τις 3 π.μ. έως τις 6 π.μ. της Τρίτης και της Πέμπτης, το ποσοστό ανοίγματος είναι εντυπωσιακό, αφού φτάνει στο 75%.

Με πληροφορίες από Daily Mail


 

Lifehacker
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Τech & Science / Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Δεκάδες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα εμβόλια δεν σχετίζονται με τον αυτισμό, καθώς οι επιστήμονες αναζητούν την εξήγηση της αύξησής του στην παγκόσμια κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Η Meta ανακοίνωσε ότι σταματάει το fact-checking. Πώς θα ξέρουμε αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Τech & Science / Πώς θα γνωρίζουμε πλέον αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Το Facebook, το Instagram και το Threads παύουν να κάνουν fact-checking στις αναρτήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τι σημαίνει αυτό για τα feeds και πώς μπορούμε να αποφύγουμε να πέσουμε θύματα παραπληροφόρησης;
LIFO NEWSROOM