Κακοκαιρία Daniel: «Άκουγες μόνο ουρλιαχτά», περιγράφει κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας

Κακοκαιρία Daniel: «Άκουγες μόνο ουρλιαχτά», η μαρτυρία κατοίκου στον Παλαμά Καρδίτσας Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

 Κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας περιέγραψε τα όσα έζησε από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

«Σε κάποια φάση έβρεχε, μάζεψε νερά, 80 πόντους. Σε κάποια στιγμή, 01:00 - 02:00 τη νύχτα ακουγόταν ένα βουητό και μέσα σε μια ώρα το νερό έφτασε στα δύο μέτρα», δήλωσε ο κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας για την κακοκαιρία Daniel που έπληξε την περιοχή.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Εκεί έγινε όλο το λάθος. Δεν είχαμε προειδοποιηθεί για τίποτα, δεν ήξερε ο κόσμος για τίποτα και άκουγες μόνο ουρλιαχτά. Σε κάποια στιγμή είχαν ησυχάσει τα πάντα και άκουγες μόνο ουρλιαχτά».

Συμπλήρωσε πως «όλοι γνωριζόμαστε εδώ γύρω. Πήρα όλη τη γειτονιά στο σπίτι μου». Αμέσως μετά, ανάφερε: «Να ξέρεις ότι είναι γείτονας και να μην μπορείς να πας να τον βοηθήσεις. Δεν έχω ξαναζήσει τέτοιο πράγμα».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, απεγκλωβίστηκαν με ελικόπτερο του πυροσβεστικού σώματος αρκετά άτομα από περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel στην Καρδίτσα και όπως αναφέρει το OPEN ανάμεσά τους ήταν και ένα βρέφος μόνο λίγων ημερών. Επίσης, χρειάστηκε η μεταφορά ηλικιωμένων ακόμη και με φορεία. Στο γήπεδο όπου έχει στηθεί ένας βασικός χώρος υποδοχής και όπου προσγειώθηκε το ελικόπτερο, ειδικοί παίρνουν το ιστορικό κυρίως των ατόμων μεγάλης ηλικίας και παρέχουν τις πρώτες βοήθειες όπου χρειάζεται. 

Κακοκαιρία: 10 νεκροί, 4 αγνοούμενοι

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι ο τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας Daniel έφτασε τους 10 νεκρούς, ενώ τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται στον Βόλο και το Πήλιο. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν μετά την κακοκαιρία Daniel. Έως τώρα έχουν γίνει 296 διασώσεις με ελικόπτερα και 1.700 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν με λέμβους και οχήματα, δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. 

Η εικόνα από τον Πηνειό, που έπληξε κυρίως τις περιοχές Γιάννουλη, Τύρναβος και τον δήμο Λάρισας «μας κρατά σε συνεχή επιφυλακή. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί ανά πάσα στιγμή τα πλημμυρικά φαινόμενα μπορεί να ενταθούν», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας. «Δεν έγινε καμία παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού» σε οποιοδήποτε φράγμα στην περιοχή, που να προκάλεσε ανακατεύθυνση των υδάτων, συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Προσοχή στα fake news, ιδιαίτερα όταν αφορούν ανθρώπινες ζωές». 

Με πληροφορίες από Mega

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ